SON DAKİKA
Kobi Salı 25 Kasım 2025 09:10

HAYALİNİ İŞLETMEYE DÖNÜŞTÜRDÜ

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde yaşayan kadın girişimci Hülya Çıtak, yerel lezzetleri Türkiye geneline ulaştıran işletmesiyle dikkat çekiyor.

Hayalini işletmeye dönüştürdü

Hayrabolu tatlısıyla başladığı üretim serüvenini, reçel, kuskus, tarhana, peynir helvası ve erişte gibi 50’ye yakın ürünle çeşitlendiren Çıtak, aynı zamanda 20 kadına istihdam sağlayarak bölge ekonomisine katkıda bulunuyor.

53 yaşındaki Hülya Çıtak, uzun yıllar eşiyle birlikte İstanbul’da esnek kalıpçılık alanında çalıştı. Kocasının rahatsızlığı ve ailevi nedenlerle Hayrabolu’ya taşınan Çıtak, ilçedeki küçük bir dükkânda yöresel tatlı üretmeye başladı. Hazırladığı lezzet, kısa sürede ilgi gördü ve bir yemek yarışması için İstanbul’dan gelen şefin tatlıları beğenmesi, işini büyütme kararı almasını sağladı.

İşini büyütmek amacıyla KOSGEB’e başvuran Çıtak, destekle üretim kapasitesini artırdı. 10 yıl önce Karababa Mahallesi’nde kurduğu işletmesinde bugün 50 ürün üretiyor. İşletmede üretilen Hayrabolu tatlısı, acı biber reçeli, kuskus, tarhana, peynir helvası, erişte ve çeşitli soslar Türkiye’nin farklı şehirlerindeki tüketicilere ulaştırılıyor. Çıtak’a eşi Şevket ve kızı Selin de destek veriyor.

Çıtak, kadınların üretimde yer almasının önemine değinerek, “Buraya geldiğimizde eşimin rahatsızlığı ve maddi sıkıntılar nedeniyle bir iş yapmam gerekiyordu. En iyi bildiğim alan mutfaktı. Kayınvalidemden, görümcemden öğrendiğim şekilde yaptığım Hayrabolu tatlısı çok beğeniliyordu, böylece üretime başladım” dedi.

Süreç boyunca pes etmediğini vurgulayan Çıtak, şeflerin desteğinin yeni kapılar açtığını söyledi. Ürünlerinin İstanbul, Ankara ve İzmir’in yanı sıra restoranlar ve ulusal zincir marketlerde satışa sunulduğunu belirtti. İlk başta yanındaki bir kadın çalışanla üretime başladığını ifade eden Çıtak, bugün 20 kadınla üretim yaptıklarını dile getirdi.

Kızı Selin Çıtak da işletmede annesine destek verdiğini belirterek, “Hedefimiz ürünlerimizin Türkiye’de her eve misafir olması. Bir aile işletmesiyiz ancak profesyonelce bu işi yürütüyoruz” dedi. Eşi Şevket Çıtak ise ailece doğal ve yerel üretim yaptıklarını vurgulayarak, eşinin girişimini her zaman destekleyeceğini ifade etti.

İşletmede çalışan Nigar Turan ise 3 yıldır burada çalıştığını belirterek, “Hem üretime katkı sağlamak hem de ev ekonomisine destek olmak beni mutlu ediyor” diye konuştu.

Hülya Çıtak’ın girişimi, hem kadın istihdamına katkı sağlıyor hem de Trakya’nın yerel lezzetlerini Türkiye geneline taşıyarak yöresel tatların görünürlüğünü artırıyor.

ABONE OL