Dolar $
32.36
%-0.03 -0.01
Euro €
34.86
%0.35 0.12
Sterlin £
40.64
%-0.21 -0.08
Çeyrek Altın
3908.65
%-0.22 -8.49
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Pazartesi 22 Nisan 2024 13:00

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI: BAKAN ŞİMŞEK'E ATFEDİLEN SÖYLEMLER KABUL EDİLEMEZ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Amerika Birleşik Devletleri (ABD) temasları çerçevesinde bir panelde kullandığı "locals" kelimesiyle ilgili açıklama yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Bakan Şimşek'e atfedilen söylemler kabul edilemez

Bakanlıktan yapılan açıklamada Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in ABD temasları çerçevesinde bir panelde kullandığı ekonomi/finans terminolojisinde yer alan “locals” kelimesinin siyasi malzeme yapılmaya devam edilmesinin hayretle izlendiği ve bu açıklamanın zaruri olarak görüldüğü bildirildi.

Açıklamada konuşmasının ilgili bölümünde Bakan Şimşek’in dezenflasyonu desteklemek için programın güçlendirileceği, yapısal reformlara hız verileceği, uluslararası yatırımcıların Türk varlıklarına güçlü ilgisinin bulunduğu ve yerel yatırımcıların enflasyonun düşeceğine ikna edilmesi gerektiğini ifade ettiği belirtildi.

Konunun uzmanlarının da terminolojide rutin olarak kullanılan bu kelimenin “yerel yatırımcıları” ifade ettiğini defalarca belirttiği aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dolayısıyla, ekonomi ve finans çevreleri tarafından sıklıkla kullanılan ve kabul görmüş bu ifade üzerinden Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’e atfedilen tuhaf ve akıl dışı söylemler kabul edilemez. Kasıtlı ve bilinçli bu ithamları da şiddetle kınıyoruz.”

ABONE OL