Dolar $
32.3
%-0 -0
Euro €
34.94
%-0.03 -0.01
Sterlin £
40.66
%-0.09 -0.04
Çeyrek Altın
3979.63
%-0.1 -3.85
SON DAKİKA
GÜNDEM Cumartesi 02 Aralık 2023 02:16

HEDEF DÜNYA MARKASI OLMAK

Zen Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş, markaya sürdürülebilir bir şekilde yatırım yaptıklarını belirterek uzun vadeli planları çerçevesinde 2030 yılında bin mağaza sayısına ve 2 bin kişilik istihdama ulaşarak pırlantalı mücevher alanında dünyanın ilk 3 markasından biri olmak istediklerini belirtti

Hedef dünya markası olmak

Çağlar ÇAĞATAY

Türkiye’nin en büyük pırlanta perakendecisi olan Zen Pırlanta’nın Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş, 2023 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetleri ve 2024 yılı ile sonrasına dair hedeflerini paylaştı. Pırlanta sektöründe her sene istikrarlı bir şekilde büyüyen Zen Pırlanta'nın global bir marka olma yolunda ilerlediğini belirten Zen Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş, marka ve mağaza yatırımlarının yanı sıra ihracatta da büyük sıçramalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

Ayda 50 bin adet üretim

Dünyanın en büyük pırlantalı mücevher üretim fabrikalarından birini açmanın, istihdam sağlamanın yanı sıra ürün gamını da genişletmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirten Güzeliş, şu açıklamalarda bulundu: “Bundan 18 sene önce perakendeciliğe başladığımda kendimize çeyrek asırlık bir hedef belirlemiştik. Bugün 50’si yurt dışında olmak üzere toplam 400 mağazamız var. Amerika, İngiltere, Bulgaristan, Almanya, Katar, Irak, Kıbrıs, Sırbistan gibi 20'ye yakın ülkede faaliyet gösteriyoruz. Geçen sene 80 milyon dolar pırlantalı mücevher ihracatına imza attık.” Hong Kong’da gerçekleştirilen Jewellery World Awards’de dünya mücevher sektörünün şekillenmesine katkıda bulunan ve önemli bir fark yaratan, olağanüstü başarıya sahip 40 kişi arasındaki yerini alarak ödüllendirilen Güzeliş, üretim yaptıkları yeni fabrikaya ilişkin olarak; “Elmas Kule’de 1 milyar TL yatırımla toplam 10 bin metrekare alanıyla dünyanın en büyükleri arasında yer alan fabrikamızda ayda 750 kişi ile 50 bin adet pırlantalı mücevher üretmeye başladık. Hedefimiz, ayda 200 bin adet mücevher üretmek” dedi. 

2030’da 1000 mağazaya ulaşacak

Uzun vadeli hedefler belirlediklerinin bir kez daha altını çizen Güzeliş, 2030 yılında bin mağaza sayısına ve 2 bin kişilik istihdama ulaşarak pırlantalı mücevher alanında dünyanın ilk 3 markasından biri olmak istediklerini söyledi. Pandemi döneminde dünyada büyük perakende markalarının parfüm üretimi yapmasından yola çıkarak pırlantalı mücevherin yanı sıra parfüm pazarına adım atmaya karar verdiğini aktaran Güzeliş; “Fransız bir şirketle çalışarak ilk parfümümüzü 2020 yılında pazara sunduk. Ardından İsviçreli bir şirketle çalışmaya başladık, bugün kadınlar için 4 ve erkekler için de 4 farklı olmak üzere toplam 8 parfümümüz var. Parfüm serimizi genişletmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı. 

Marka yüzleri Mauro Icardi ve eşi Wanda Nara oldu

Güzeliş, “2024 yılına girerken yeni marka yüzlerimiz taraflı ya da tarafsız herkesin gönlünde taht kuran sporcumuz Mauro Icardi ve Wanda Nara oldu. Icardi’nin futboldaki başarısının yanı sıra, birbirlerine aşkla bağlı olmaları bu çifti seçmemizde rol oynadı. İlk olarak yeni yıl temalı filmimiz Aralık başında yayına girecek” diye konuştu.   

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR