Dolar $
32.27
%-0 -0
Euro €
34.71
%-0.02 -0.01
Sterlin £
40.35
%-0.13 -0.05
Çeyrek Altın
3927.4
%0.03 1
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Perşembe 04 Ocak 2024 16:09

"İNEGÖL'Ü GELECEĞE HAZIRLIYORUZ"

İnegöl'de hayata geçirdikleri projeler, hedefleri ve şehrin gelişimine dair açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, şehirde topyekun bir yenilenme yaşandığını ifade söyledi.

"İNEGÖL'Ü GELECEĞE HAZIRLIYORUZ"

Başkan Taban, “Merkeziyle, meydanıyla, kırsalıyla, gelişim alanlarıyla İnegöl’ü geleceğe hazırladığımız, modern kentin temellerinin atıldığı bir dönem oldu” dedi. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, dönem içerisinde hayata geçirdikleri projeler ve yeni döneme dair hedefleriyle İnegöl’ün gelişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özellikle şehir merkezinde köklü bir değişim ve dönüşümün yaşandığı İnegöl’de, vizyon projeler dikkat çekti. Başkan Alper Taban’ın 2019 yılında seçim sürecinde hazırladığı beyannamenin yüzde 84’ünü gerçekleştirdiği 5 yıllık süreçte, şehirde oluşturulan yaşam alanlarıyla İnegöl’ün adeta çehresi değişti.

BEYANNAMENİN YÜZDE 84’Ü TAMAMLANDI

Yerel yönetimlerin hizmet merkezli asli görevleriyle beraber şehirleri imar etme ve aslında şehirleri gelişen dünyanın hızına uydurabilme gibi yükümlülükleri olduğunu kaydeden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Bizler de bu vizyon ile 2019 yılında yola çıkarken, İnegöl’ü geleceğe taşıyacak projelerle vatandaşımızdan görevi talep ettik. Bugün artık dönemin sonuna yaklaştığımızda da beyannamemizin yüzde 84’ünü tamamlamış olmanın mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. Beyanname dışında da vatandaşlarımızın talebi ve ihtiyaçlar doğrultusunda yaptığımız çalışmalar oldu. İnegöl halkına verdiğimiz sözleri tuttuğumuzu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim. Merkeziyle, meydanıyla, kırsalıyla, gelişim alanlarıyla İnegöl’ü geleceğe hazırladığımız, modern kentin temellerinin atıldığı bir dönem oldu” dedi.

4141 FARKLI LOKASYONDA HİZMET ÜRETİLDİ

Şehrin 116 mahallesinin tamamında izleri olduğuna da dikkat çeken Başkan Taban, “Her mahallemize büyük küçük demeden dokunuşlarda bulunduk.  Nerede neye ihtiyaç varsa o eksiği gidermeye gayret ettik. Neticede gelinen noktada bugün şehrimizin 4141 farklı lokasyonunda bir eser ortaya koymuşuz. Bu kimi yerde park olmuş, kimi yerde otopark, kimi yerde mahalle konağı, kimi yerde kaldırım” diye konuştu.

İNEGÖL’ÜN YENİ ÇEKİM MERKEZİ; “KANAL İNEGÖL”

Vizyon projelere ilişkin de bilgi veren Alper Taban, şöyle konuştu: “Mesudiye Mahallemizde bedre deresi üzerinde kapsamlı bir dere ıslahı gerçekleştirdik. Burada 850 metre uzunluğundaki kanal boyunca Kanal İnegöl’ü inşa ederek sadece bölge için değil şehir adına yeni bir çekim merkezi oluşturmuş olduk. Hizmete açıldıktan sonra da vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi bizleri ziyadesiyle memnun etti.”

GENÇLERİN UĞRAK MEKANI; “NÖBETÇİ KİTAPHANELER”

“Gençlerimiz bizlere her fırsatta İnegöl’de kendilerinin hissedebileceği bir yapı istiyordu. Bu talepler üzerinde yaptığımız çalışmada, Nöbetçi Kitaphane formatı ortaya çıktı. İlk kitaphanemiz 2020 yılında tarihi bir konağın restore edilmesiyle hayat buldu. Kısa sürede görülen büyük ilgi sonrası 2021 yılı Nisan ayında ikinci Nöbetçi Kitaphaneyi Gençlik Merkezinin zemin katında hizmete aldık. İlk merkeze göre daha büyük ve kapsamlı bir kitaphane inşa edildi. 160 öğrencinin aynı anda faydalanabileceği, teknolojiyle donatılmış ve engelli bireylerin de rahatlıkla ulaşıp kullanabileceği özellikteki yapısıyla engelli dostu bir kitaphane yapıldı. Buralar daha çok gençlere hitap eden merkezlerdi. Daha alt yaş gruplarının da faydalanabileceği üçüncü Nöbetçi Kitaphaneyi ise Huzur Mahallesinde Z Kütüphane formatında hayata geçirdik. Son olarak dördüncü Nöbetçi Kitaphanemiz Kanal İnegöl projesi içerisinde hayat buldu. İnşallah hedefimiz kitaphane sayılarını arttırmak.”

BURSA’NIN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ İNEGÖL’DE YÜKSELİYOR

“Cumhurbaşkanımızın Millet Bahçeleri vizyonuyla birlikte şehrimize yeni bir yaşam alanı kazandırmak adına ortaya koyduğumuz bir çalışma var. Burada İnegöl’ümüzün elindeki güzel alanları da değerlendirerek Bursa’nın en büyük Millet Bahçesini 451 dönüm alan üzerinde inşa etmek için işe koyulduk. 2024 yılında tamamlamayı hedeflediğimiz Millet Bahçesi şehrin kuzey kısmında Boğazköy Barajı manzarasına sahip yarımada hüviyetindeki arazi üzerinde yükseliyor. Tamamlandığında sadece İnegöl değil, çevre il ve ilçelerden de misafirlerin uğrak mekanı olacak bir proje.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR