Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Cumartesi 28 Mart 2020 02:40

İŞ DÜNYASINI AYDINLATIYOR

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odasının Webinar serisi Almanya Jena Üniversite Hastanesi Septomik Araştırma Merkezi'nden İmmünoloji ve Şiddetli Enfeksiyonlar uzmanı Prof. Dr. Hortense Slevogt'un sunumu ile başladı.

İş dünyasını aydınlatıyor

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini ve tüm Alman – Türk iş dünyası paydaşlarını webinarlar yoluyla Covid-19 pandemisi, iş yaşamına etkileri, virüs ekonomisi, finansal aksiyonlar, hukuki uygulamar gibi konularda uzman isimlerle buluşturuyor. Serinin ”Koronavirüse Bilimsel Yaklaşım” başlıklı ilk seminerini 100’ü aşkın katılımcı online takip etti. Almanya Thüringen Eyaleti Jena Üniversite Hastanesi Septomik - Enfeksiyon ve Mikrobiyoloji Araştırma Grubu Başkanı Prof. Dr. Hortense Slevogt, Almanca olarak gerçekleşen ve canlı olarak Türkçeye çevrilen webinarda; salgının dinamik yayılımı, hastalığın seyri, ölüm oranları ve Alman sağlık sisteminin önlemleri gibi başlıkları bilimsel verilerle açıklığa kavuşturdu.

Sunumun ardından online katılımcıların sorularını yanıtlayan Prof. Slevogt, en büyük merak konularından biri olan virüsün havalar ısınınca etkisini kaybetme ihtimali sorusuna ”Virüs 56 dereceye kadar yaşıyor. Brezilya gibi sıcak iklimlerde de yayıldığı görüldü. Yani havaların ısınmasının virüsün yok olmasında maalesef bir etkisi yok.” şeklinde cevap verdi.

Webinar serisinin ”Virüs Ekonomisi ve İşletmelerin Korunma Yöntemleri” başlıklı bir sonraki ayağı 1 Nisan 2020 Çarşamba günü Doç. Dr. Şevket Sayılgan’ın katılımıyla gerçekleşecek. “Merkez Bankası Analitik Bilanço Analizi”, “Kurumsal Finansman”, “Para ve Döviz Piyasaları”, “Makro Ekonomik Göstergelerin Yorumlanması”, “Türkiye’de Sermaye Piyasaları” gibi konularda eğitim vermekte olan Doç. Dr. Şevket Sayılgan’ın yöneteceği webinara katılım Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri için ücretsiz gerçekleşecek. Odaya üye olmayan ilgililerden https://www.dtr-ihk.de/tr/etkinlikler adresinden kayıt olacak ilk 100 kişi için de katılım ücretsiz olacak.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR