Dolar $
32.36
%-0.02 -0
Euro €
34.79
%0.19 0.06
Sterlin £
40.65
%-0.16 -0.06
Çeyrek Altın
3898.78
%-0.47 -18.24
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Pazar 01 Ekim 2023 19:12

ISINMA SÜRECİNDE DEĞİL, YANMA SÜRECİNDEYİZ!

A&B İletişim, kuruluşundan itibaren (1974) sürekli geliştirdiği Etik İlkeleri çerçevesinde Clean Creatives taahhüdünü imzaladığını duyurmuş, böylece fosil yakıt endüstrisiyle ilişkili şirketler için Halkla İlişkiler ve Reklam çalışmalarına dahil olmayacağı taahhüdünde bulunan 500'den fazla yaratıcı kurum içinde yer almıştı.

Isınma sürecinde değil,  yanma sürecindeyiz!

A&B İletişim Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Asna, Clean Creatives ekibiyle yaptığı röportajda, iletişim sektörünü gezegenin geleceği için bir adım atmaya ve Clean Creatives taahhüdünü imzalamaya davet etti.  

‘’Fosil yakıt şirketleriyle çalışmadan da para kazanmaya, çalışmaya ve üretmeye devam edebilirsiniz.’’

 

‘’Ben Sibel Asna, A ve B İletişim’in ortak kurucusuyum. A ve B İletişim olarak biz Türkiye’de bir ilkiz. Uzun bir süre boyunca da halkla ilişkiler alanında tek kaldık.  Bir anlamda Türkiye’de iletişim faaliyetleri nasıl yapılır, nasıl çalışılır, etik kodlar ve ekip üyelerinin nitelikleri ne olmalı konularında oyunun kural koyucularından biri olduk.

Fosil yakıtların ne olduğunu ve zararlarını çok erken fark ettik ve fosil yakıt şirketleriyle çalışmama kararı verdik. Ama ne yazık ki  bu karar çerçevesinde çok uzun zaman yalnız kaldık. Türkiye’de çok az şirket bizim bu yaklaşımımızı benimsedi. Derken günün birinde bizim bu yaklaşımımızı destekleyen Clean Creatives gibi bir oluşumu bulduğumuza çok sevindik. Bu destek bize yalnız olmadığımızı hissettirdi.

Elli yıllık bir şirket olarak şunu söyleyebilirim ki  fosil yakıt şirketleriyle çalışmadan da para kazanmaya, çalışmaya ve üretmeye  devam edebilirsiniz. CleanCreatives.org gibi küresel bir organizasyonun üyesi olmak ekip arkadaşlarımıza güven veriyor. Şirketleriyle gurur duyuyorlar. ‘’

‘’Gezegenin geleceği için şirketleri bilginin, etiğin gücüyle yönlendirmeliyiz.’’

‘’Mesleğimizle gurur duymalıyız. Şirketleri aklamaya çalışanlardan olmamalıyız. Bilakis, onları yönlendirmeliyiz. Şirketler bizi yönlendirmemeli, biz onları yönlendirmeliyiz çünkü şirketler bizi paranın gücüyle yönlendirmeye çalışıyorlar. Biz ise bu muhteşem gezegenin geleceği için onları bilginin, etiğin gücüyle yönlendirmeliyiz.

Bizim gücümüz budur.’’

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR