İSTANBUL CEVAHİR 8 MART'TA CGI TEKNOLOJİSİ İLE KADIN CİNAYETLERİNE DİKKAT ÇEKİYOR
Son dönemde farklı sosyal sorumluluk projelerine imza atan İstanbul Cevahir, 8 Mart Kadınlar Günü için CGI teknolojisini kullanarak kadın cinayetleri konusuna dikkat çekti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde İstanbul Cevahir, toplumda var olan cinsiyet temelli şiddete ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla, örneği olmayan bir projeye imza attı. CGI teknolojisi bugüne kadar kullanıldığından çok farklı şekilde, reklam amaçlı değil sosyal sorumluluk için kullanıldı.
Türkiye’de 2023 yılında 315 kadın cinayeti işlendi!
Her yıl 8 Mart dünya genelinde kadın haklarına adanmış bir gün olarak kutlanırken, İstanbul Cevahir bu yıl, yaşanılan kadın cinayetlerine dikkat çekerek bir farkındalık oluşturuyor.
AVM içerisinde CGI teknolojisi ile görüntülerin yansıtıldığı proje; cinayete uğrayan kadınların hikayelerini ve yaşadıkları travmalara karşı farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.