Dolar $
32.42
%0.15 0.05
Euro €
34.9
%0.2 0.07
Sterlin £
40.92
%0.15 0.06
Çeyrek Altın
3919.85
%0.07 2.57
SON DAKİKA
Mobilya - Dekorasyon Cumartesi 11 Kasım 2023 02:51

KELEBEK MOBİLYA BÜYÜME REKORU KIRDI

Kelebek, 2023'ün ilk üç çeyreğinde elde ettiği online alışveriş verilerini açıkladı. Yılın ilk dokuz ayında gerçekleşen sonuçlar incelendiğinde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre rekor oranda büyüme kaydedildiği görüldü. Kelebek.com üzerinden verilen siparişlerde yüzde 142 büyüme yaşanırken, gelirler yüzde 285 oranında arttı. Kelebek.com'un ziyaretçi trafiğinin satışa dönüşme oranı ise yüzde 90'nın üzerinde oldu.

Kelebek Mobilya büyüme rekoru kırdı

Kelebek.com'un büyüme yolculuğu, 2023'ün her çeyreğinde artarak devam etti. Yaşanan üç aylık periyodlara bakıldığında site trafiği bir önceki yıla göre; yüzde 32 büyüdü. Ziyaret trafiğindeki bu hareketlilik siparişlere de yansıdı. 2023'ün ilk çeyreğinde siparişler yüzde 50 büyürken, ikinci çeyrekte yüzde 162, üçüncüde yüzde 209 arttı. 

Kelebek.com’da elde edilen gelirler ise birinci çeyrekten üçüncü çeyreğe doğru; yüzde 146, yüzde 300 ve yüzde 359 oranında yükseldi. Trafiğin satışa dönüşümünde geçen seneye göre artışlar yaşandı. 

2023’ün ilk üç çeyreğinde yüksek işlem oranlarına ulaşan kelebek.com'da en çok ilgi gören kategoriler ve ürünler de paylaşıldı. En çok ziyaretçi trafiği getiren kategori "Oturma Grubu" olurken, gelirlerin artışını en çok etkileyen kategori ise "Yemek Odaları" oldu. "Kelebek Dekor" ise siparişlerin en çok yoğunlaştığı kategori olarak kaydedildi.

Kelebek Mobilya Marka Direktörü Serkan Kaplan, “Sektörümüzde dijital dönüşüme öncülük yapan markalardan biriyiz. Dijitalleşmeye yaptığımız yatırımları, özellikle pandemi döneminde artırdık. Hayatın büyük oranda evlerde yaşandığı o dönemde tüketicilerin online alışveriş kanallarını yoğun olarak kullanması, kelebek.com'un büyümesine de ivme kazandırdı. Mağazaya fiziki olarak gitmeden yapılan alışveriş oranlarında büyük artışlar yaşanıyor. Teknoloji ile birlikte değişen bu müşteri yolculuğuna cevap verebilmek adına yaptığımız yeniliklerden biri 360 Sanal Mağaza hizmeti oldu” dedi. 

Yaptıkları “fijital” pazarlama çalışmalarının kelebek.com'un satış performansını artırmakla birlikte prestijli ödülleri de beraberinde getirdiğini ifade eden Kaplan, “Hayata geçirdiğimiz projelerimizle Marketing Türkiye & BoomSonar birlikteliğiyle düzenlenen Brandverse Awards’ta bu yıl 3 farklı kategoride Altın Ödül’e layık görülmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR