Dolar $
32.41
%-0.18 -0.06
Euro €
34.75
%0.06 0.02
Sterlin £
40.7
%0.2 0.08
Çeyrek Altın
3974.84
%-0.27 -10.44
SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Salı 30 Ocak 2024 09:09

KOBİ BANKACILIĞINDA TEŞVİKLER SÜRÜYOR

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin ticari yaşamlarını sürdürmesi ülke ekonomisi için hayati derecede önemlidir. Bununla birlikte firmalar kuruluş ve büyüme aşamalarında birçok sorunla yüzleşmek durumundadır. Bu sorunların başında da finansman gelir. Firmaların finansmanla ilgili sorunlarının çözümünde en önemli başvuru noktaları bankalardır.

KOBİ bankacılığında teşvikler sürüyor

KOBİ bankacılığı küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik finansal hizmetler sunan bir bankacılık alanıdır. KOBİ bankacılığı departmanları kredi, mevduat, ödeme hizmetleri, danışmanlık ve diğer finansal ürünler konusunda firmalara özel çözümler geliştirir. Görevleri arasında işletmelerin nakit akışını yönetmelerine yardımcı olmak, yatırım kararlarına destek vermek ve genel olarak müşterilerinin finansal ihtiyaçlarını karşılamak bulunur. Böylelikle firmaların gelişmesi, yeni atılımlarla güçlenmesi ve varlıklarını sürdürebilmesi sağlanır.

Cumhurbaşkanlığı 2024 Yıllık Programı girişimcilik ve KOBİ desteklerinin kapsam, çeşitlilik ve miktarındaki artışların sektörü önemli şekilde geliştirdiğini ifade ediyor. 2024 KOBİ bankacılığı sistemindeki kredilerdeki artış gibi konuların birlikte değerlendirildiğinde gelişimi etkilediği vurgulanıyor. Kısaca 2024 yılında da girişimcilik ekosisteminin gelişimine verilen önemin sürdürüleceğini ifade etmek mümkün. Yenilikçi, büyüme potansiyeline sahip inovatif şirketler KOBİ bankacılığının odak noktasını oluşturuyor. 2024’te firmaların inovatif girişimlerinin sektörel etkilerine dair analizlere de ağırlık verileceği raporda ayrıca belirtiliyor. Böylelikle sektörün gelişiminin hızlanacağı ifade ediliyor.

2024 KOBİ bankacılığı gelişmeleri firmalar ve girişimcilerin niteliklerine odaklanıyor. Kurumsal gelişmeler ve verimliliklerin artırılması, inovatif girişimler ve ölçeklerin büyütülmesi KOBİ’ler için önem taşıyor. Bununla birlikte firmaların tedarik zincirlerinde daha fazla yer almasının sağlanması da gereklilikler arasında yer alıyor. 

2024 yılında KOBİ’lere yönelik bankacılık hizmetlerinde de beşerî sermaye güçlendirilecek. Firmalar iş birliklerinin yaygınlaştırılması, ölçeklerinin büyütülmesi ve sürdürülebilir yapı için destekler devam edecek. Finansmana erişim kolaylaştırılacak, inovatif yöntemler yaygınlaştırılacak. Böylelikle 2024 yılında KOBİ’lerin ihracatının 77,7 milyar dolara ulaşması, araştırma geliştirme harcamalarındaki payın %31,3’ye yükseltilmesi hedefleniyor. 



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR