SON DAKİKA
Borsa Perşembe 28 Nisan 2022 06:17

KÜRESEL BORSALAR KENDİNE GELDİ

Dünya borsaları teknoloji şirketlerinin bilançolarından destek bularak yükseldi, ancak Avrupa'daki enerji krizi ve Çin'de devam eden tecrit uygulamaları nedeniyle temkinli işlemler görüldü ve yatırımcıların güvenli varlıklara ve tahvil getirilerine yönelmesiyle dolar değer kazanarak 20 yılın zirvesine yaklaştı.

Küresel borsalar kendine geldi

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi %0.5 yükseldi. 

Japonya'nın Nikkei endeksi %0.6 yükseldi. 

Rusya'nın dün Polonya ve Bulgaristan'a doğalgaz sevkiyatını durdurması Avrupa enerji piyasalarını sarstı ve euronun değer kaybetmesine neden oldu. 

Avrupa'da doğalgaz fiyatları dün %10 yükseldi. 

Dün yayımlanan ve ABD dış ticaret açığının rekor seviyeye ulaştığını gösteren verilerin ardından ekonomistler ABD ekonomik büyüme tahminlerini aşağı çekerken bugün açıklanacak olan ABD büyüme verilerinin doların yükselişini durdurabileceği düşünülüyor.  

ABONE OL