Dolar $
32.47
%0.12 0.04
Euro €
34.5
%0.05 0.01
Sterlin £
40.4
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
4062.95
%-0.33 -13.24
SON DAKİKA
SEKTÖRLER Salı 19 Mart 2019 13:44

KUVEYT TÜRK HACKATHON YARIŞMASI BAŞLIYOR

İnovatif ürün ve hizmetleriyle öne çıkan Kuveyt Türk tarafından üçüncü kez düzenlenen Hackathon Yarışmasında başvurular kabul edilmeye başlandı. Bu yılki teması "Geleceğin bankacılığı" olan yarışmaya herkes bireysel veya ekip olarak başvurabiliyor. 3 Nisan 2019'a kadar www.kt-invent.com.tr adresi üzerinden başvuruların alınacağı yarışma, 13-14 Nisan tarihlerinde Kuveyt Türk Bankacılık Üssü'nde gerçekleştirilecek. Birincilik ödülünün 40 bin TL olduğu yarışmada ilk beşe girenlere toplamda 110 bin TL ödül takdim edilecek.

Kuveyt Türk Hackathon Yarışması başlıyor

Kuveyt Türk’ün, FinTech ve bankacılık alanında yeni projelerin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği Hackathon Yarışması için başvurular alınmaya başladı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmanın konusu ise ‘Geleceğin bankacılığı’ olarak belirlendi.

FinTech ve bankacılık alanında yeni nesil çözümler sunmak isteyen yazılımcılar, grafik tasarımcıları, arayüz tasarımcıları ve proje yöneticileri de dâhil olmak üzere herkese açık olan yarışmanın başvuruları 3 Nisan 2019’a kadar www.kt-invent.com.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

13-14 Nisan 2019 tarihlerinde Şekerpınar’daki Kuveyt Türk Bankacılık Üssü’nde düzenlenecek Hackathon Yarışmasında bu yıl dereceye girenlere toplam 110 bin TL ödül takdim edilecek. Yarışmanın birincisi 40 bin TL’nin sahibi olacakken, ikinciye 30 bin TL, üçüncüye 20 bin TL, dördüncüye ve beşinciye ise 10’ar bin TL takdim edilecek.

Kodlar Kuveyt Türk API’leri ile yazılıyor

Kuveyt Türk Hackathon’da, projenin ilk kez yarışma esnasında üretilecek olması ve daha önce başka bir kurum tarafından düzenlenen herhangi bir organizasyonda sunulmamış olması şartı koşuluyor. Kod yazımında kullanılacak API’ler ise Hackathon’dan kısa bir süre önce yarışmacılara sağlanıyor. Kuveyt Türk, API’lerin kullanımı için takımda en az bir yazılımcının bulunmasını tavsiye ediyor.

Kuveyt Türk, İstanbul dışından Hackathon’a katılmak isteyen yarışmacılar için kişi başı 200 TL’ye kadar yol masraflarını karşılıyor. Bu imkândan faydalanmak için katılımcıların başvurularını yaptıktan sonra Hackathon’a kabul almaları ve ardından hackathon@kt-invent.com.tr adresine ulaşım masrafını talep ettiklerini içeren bir e-posta göndermeleri yeterli oluyor.

Geçtiğimiz yıllarda düzenlediği Hackathon yarışmalarında Kuveyt Türk, “Dijital bankacılık” ve “Finansal teknolojiler” konularına odaklanmıştı.

Hackathon Nedir?

Hackathon (Hack günü, hackfest ya da codefest) bilgisayar programcıları, grafik tasarımcıları, arayüz tasarımcıları ve proje yöneticileri de dâhil olmak üzere katılanların yoğun bir şekilde yazılım projelerinin geliştirilmesi amacıyla diğer takımlarla rekabet içerisinde bulunduğu bir etkinliktir.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR