Dolar $
32.6
%0.22 0.07
Euro €
34.84
%0.25 0.08
Sterlin £
40.57
%-0.06 -0.02
Çeyrek Altın
4079.69
%0.3 12.22
SON DAKİKA
Gastronomi Cuma 04 Haziran 2021 02:40

LEZZET ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Hayırlısıyla bugünleri de gördük. Baharın da verdiği enerji ile yiyecek-içecek esnafı, yepyeni mönüler ve lezzetlerle misafir kabulüne, kurumlarda gastronomik toplantı ve etkinliklere başladılar.

Lezzet etkinlikleri başladı

1 Haziran'da, yani 4 gün önce açılan lokanta, cafe ve fastfood yerlerindeki ikram hizmeti faaliyetleri dolayısıyla, tüm yurtta masalar, sandalyeler teraslara çıkıyor. Yenilenen tenteler açılıyor. Değişen dekorlar görücüye çıkıyor. Ancak; profesyonel personelin eksikliği hemen göze çarpıyor, bazı yeme içme mekanları da maalesef açılmadığı görülüyor.

Çünkü sermayeler tükendi, borçlar birikti, profesyonel elemanlar yazlık bölgelerdeki otel ve lokantalarda iş buldular veya memleketlerine, yakınlarının yanına döndüler.

Gıda, gastronomi ve turizm sektörlerinde ki bazı yatırımcı ve işletmeci esnaf da hala ne olacak acaba? Yeniden kısıtlanır mıyız sorularının yanı sıra, bir çok mekan; "uzun yaz gecelerine" uygulanan, saat 21.O0 de biten çalışma süresi darlığı sıkıntısını yaşarken, bir başka sıkıntıyı ise; Online & e-ticarete, "getir yiyelim", "gönder yiyelim", "git al da yiyelim" konseptlerine alışan halkımızın, yeniden nasıl mekanlara adapte edileceğini düşünenler yaşıyor. 

Ne diyelim; "derdi veren Allah, derman da verecektir" bekleyelim, görelim.

Tüm dernek ve federasyonların olduğu gibi, LDF / Lezzet Dernekleri Federasyonumuzun da yemekli buluşmaları, bu hafta itibariyle başlıyor.

Değerli Y.K. Üyemiz Ayvansaray Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Ali Osman Taşlıca'nın yeni kitabının lansmanında, lezzethanlar 12 Haziran öğleden sonra, Akademik kadrolar ve basın mensupları ile bir araya gelecekler. İstinye sırtlarındaki, cennet gibi bir bahçede hizmet veren SPICY Restaurant'ta yapılacak olan buluşmada; maske ve mesafeler korunarak, hasretler giderilecek, önümüzdeki günlerin "ihtimal programları" yapılacaktır.

Yaz sezonunu açan halkımızın da; Sağlıkla, güzel sofralarda, nefis lezzetlerle buluşmalarını dileriz.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR