Dolar $
32.21
%-0.22 -0.07
Euro €
35.07
%0.32 0.11
Sterlin £
40.88
%0.4 0.16
Çeyrek Altın
4041.82
%1.46 57.59
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | KİTAPLAR ARASINDA Çarşamba 01 Mayıs 2024 13:09

NATHANİEL HAWTHORNE DOĞUM LEKESİ'YLE SİZİ KARANLIK BİR DÜNYADA YOLCULUĞA ÇIKARIYOR

Karanlık ve tedirgin edici psikolojik temalarıyla ünlü, Amerikalı yazar Nathaniel Hawthorne'un en tekinsiz öykülerinden oluşan Doğum Lekesi, Can Yayınları etiketiyle okurlarla buluşuyor. Çılgın biliminsanları, saplantılı sanatçılar, tuhaf deneyler, tekinsiz kasabalar, mucizevi iksirler, ürpertici tema ve karakterlerle Hawthorne, okurları gizemli ve karanlık bir dünyada yolculuğa çıkarıyor. Bu sırada dönemin ahlak anlayışı üzerine çarpıcı gözlemler yapmayı da ihmal etmiyor.

Nathaniel Hawthorne Doğum Lekesi'yle sizi karanlık bir dünyada yolculuğa çıkarıyor

Aylmer tanınmış, başarılı bir biliminsanıdır ancak güzeller güzeli Georgiana’ya âşık olunca çalışmalarından elini eteğini çeker ve Georgiana’yla evlenir. Georgiana çok çok güzeldir. Tek “kusuru” yanağındaki el şeklindeki doğum lekesidir. Aylmer, bu lekeyi zamanla takıntı haline getirir ve çılgın deneyler böylece başlar. Georgiana, her türlü sonu göze alıp eşine güvenmeyi seçerek, Aylmer’in hazırladığı iksiri içer. Aylmer, sonunda başarmıştır, leke yavaş yavaş solar. Tamamen silindiğinde ise Georgiana artık ölüdür…

Amerikalı yazar Nathaniel Hawthorne’un gizemli, karanlık, gotik temalı öykülerinden oluşan kitaba da adını veren bu hikâyesi ve farklı yıllarda yayımlanmış en tekinsiz eserlerinden “Genç Beyefendi Brown”, “Dr. Heidegger’in Deneyi”, “Roger Malvin’in Cenazesi”, “Güzelliğin Sanatçısı” ve “Akrabam Binbaşı Molineux” Doğum Lekesi’nde bir araya geliyor. 

 

Heyecan verici bir okuma deneyimi

 

Doğum Lekesi, çılgın biliminsanları, saplantılı sanatçılar, iç kemiren karanlık sırlar ve bir o kadar ürpertici tema ve karakterleriyle, Hawthorne’un tekinsiz dünyasına açılan bir kapı. 

Hawthorne, cüretkâr psikolojik gözlemleriyle kitapta, dönem insanı ve ahlak anlayışıyla ilgili tespitler de sunuyor. Derin ve rahatsız edici temalarıyla ünlü, karanlık romantizmin ustalarından Nathaniel Hawthorne’un kitabı Doğum Lekesi, tekinsiz olduğu kadar heyecan verici bir okuma deneyimi de yaşamak isteyenleri bekliyor.

ABONE OL