Dolar $
32.56
%0.03 0.01
Euro €
34.91
%0.22 0.07
Sterlin £
40.6
%-0.11 -0.04
Çeyrek Altın
3975.75
%0.45 17.66
SON DAKİKA
Denizcilik Pazar 24 Ocak 2021 07:22

NİJERYA'DA TÜRK GEMİSİNE SALDIRI

Nijerya'nın Lagos kentindeki limandan yola çıkarak Güney Afrika'nın Cape Town kentine doğru ilerleyen Mozart isimli Türk konteyner gemisi, korsan saldırısına uğradı.

Nijerya'da Türk gemisine saldırı

EOS Risk Group Başkanı David Johnson tarafından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul merkezli Boden Denizcilik şirketine ait Mozart isimli geminin Gine Körfezi'nde Sao Tome'nin 100 deniz mili açığında saldırıya uğradığı duyuruldu.

Aynı açıklamada gemide 19 mürettebat bulunduğu, 15'inin kaçırıldığı; birinin de öldürüldüğü bildirildi. Üç mürettebatın da gemide kaldığı belirtiliyor.

Sosyal medyada ve Türk medyasında paylaşılan ve geminin 4'üncü Kaptanı Furkan Yaren'e ait olduğu iddia edilen ses kaydında da "Kör bir şekilde seyir yapıyorum. Tüm kabloları sökmüşler, hiçbir şey çalışmıyor, sadece radar çalışıyor. Rota verdiler, verdikleri rotada götürüyorum gemiyi." ifadesi yer aldı.

Anadolu Ajansı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun geminin 4. Kaptanı Furkan Yaren ile telefonda görüşerek olayla ve gemideki durumla ilgili bilgi aldığını duyurdu.

Yine aynı habere göre Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'u arayarak, öldürülen Azerbaycan vatandaşı mürettebat için başsağlığı diledi ve gemi limana yanaştığında cenazenin Azerbaycan'a nakli için çalışmaların derhal başlayacağını aktardı.

Türkiye'nin başta Abuja olmak üzere Gine Körfezi'ndeki büyükelçilikleri ile irtibata geçtiği, kaçırılan mürettebatın kurtarılması için çalışmaların başladığı belirtildi.

Boden Denizcilik'ten açıklama

Boden Denizcilik, Nijerya açıklarındaki Gine Körfezi'nde seyir halinde korsan saldırısına uğrayan  M/V Mozart isimli Türk konteyner gemisine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün Gine Körfezi'nde silah zoruyla kaçırılan M/V MOZART gemisinin sahibi ve işletmecileri mürettebatlarından bir kişinin öldürüldüğü ve diğerlerinin kaçırıldığını üzülerek teyit ettiler.  Şirket yetkilileri mürettebatın ailelerine en içten baş sağlığı dileklerini ve desteklerini açıklarken konu ile ilgili tüm yetkililerle birlikte bu sorunu en kısa sürede ve en güvenli şekilde çözmeye çalıştıklarını bildirdiler.

Mürettebatın güvenliği için daha fazla açıklama yapmaktan kaçınılacağı, tüm ekibin güvende olabilmesi için bu konuya hassasiyetle yaklaşılmasının önemli olduğu da ayrıca belirtildi."


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR