SON DAKİKA
Enerji Cuma 31 Ekim 2025 02:29

NORDEX YILLIK KâR MARJI TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ

Avrupa merkezli rüzgâr türbini üreticisi Nordex Group, 2025 yılı tam yıl faiz ve vergi öncesi kâr (FAVÖK) marjı tahminini yukarı yönlü güncelledi.

Nordex yıllık kâr marjı tahminini yükseltti

Daha önce %5,0-7,0 aralığında olan FAVÖK marjı, yeni tahmine göre %7,5-8,5 aralığına yükseldi. Bu güncelleme, şirketin üçüncü çeyrek ön finansal sonuçlarının açıklanmasının ardından geldi.

Şirket açıklamasında, FAVÖK marjındaki artışın “iyileşen görünüm, istikrarlı makroekonomik ortamın desteklediği projeler ve hizmet segmentindeki güçlü operasyonel performans” kaynaklı olduğu belirtildi. Nordex’in 2025 yılı üçüncü çeyrek ön FAVÖK tahmini, 2024’ün aynı dönemindeki 72 milyon Euro’dan 136 milyon Euro’ya yükseldi ve çeyreklik FAVÖK marjı %4,3’ten %8,0’e ulaştı.

TÜRKİYE’DEKİ PERFORMANS

Nordex’in Türkiye operasyonları, mevsimsel dinamikler ve tedarikçi gecikmelerini yansıtarak üçüncü çeyrekte önceki yılın aynı dönemiyle yaklaşık aynı seviyede, 1.706 milyon Euro civarında gelir kaydetti.

Şirketin dokuz ayda ürettiği serbest nakit akışı 298 milyon Euro olarak gerçekleşti (2024’te sıfır). Nordex, ek kârlar, sipariş alım ivmesi ve işletme sermayesindeki iyileştirmeler sayesinde dördüncü çeyrekte de pozitif serbest nakit akışı yaratmayı hedefliyor.

2025 yılı için Nordex, 7,4-7,9 milyar Euro arasında satış geliri ve yaklaşık 200 milyon Euro sermaye harcaması bekliyor. Nordex Group CEO'su José Luis Blanco, “Ekiplerimiz 3. çeyrekte olağanüstü bir performans sergiledi ve sonuçlar, proje ve hizmet segmentlerindeki uygulama gücümüzü yansıtıyor. Yılın geri kalanında, 2024 seviyelerine kıyasla kârlılıkta önemli bir artış sağlayabileceğimizden eminiz; şu anda %7,5-8,5 seviyesinde seyrediyor. Kârlı büyümeyi sürdürmeye ve hissedarlarımız için uzun vadeli değer yaratmaya odaklanmaya devam ediyoruz” dedi.

ABONE OL