Dolar $
32.21
%0 0
Euro €
35.01
%0.02 0
Sterlin £
40.9
%-0.12 -0.05
Çeyrek Altın
4142.09
%1.16 46.85
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | Kültür - Sanat - Magazin Perşembe 09 Mayıs 2024 15:06

RUFFLES VE JESSİCA MAY BÜYÜK MÜCADELEYİ BİRLİKTE İZLEDİLER

​PepsiCo'nun sevilen atıştırmalık markası Ruffles, ünlü oyuncu Jessica May moderatörlüğünde maç izleme etkinliği düzenledi.

Ruffles ve Jessica May büyük mücadeleyi birlikte izlediler

Zorlu PSM'de düzenlenen etkinliğe spor camiasının tanınan isimleri de katıldı. Real Madrid ve Bayern Münih arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final maçını izleme etkinliğinde Galatasaray'ın ve milli takımın eski futbolcusu Ümit Karan ve spor yorumcusu Uğur Karakullukçu maç öncesi ve devre arasında yaptıkları maç yorumlarıyla heyecanı ikiye katladı. Etkinlik, PepsiCo Türkiye Yiyecek Kategorisi Kıdemli Pazarlama Direktörü Seren Çankırı'nın konuşmasıyla başladı. PepsiCo ve Ruffles’ın futbola verdiği önemi vurgulayan Çankırı, "Toplumlar ve kültürler arasında köprüler kuran, insanlara ilham veren futbolu desteklemeyi sosyal sorumluluk çalışmalarımızın ana eksenlerinden biri yaptık. Biz futbolun gücüne, toplumları kalkındıran ve ileriye taşıyan enerjisine, sağladığı morale inanıyoruz" dedi.

'Futbol keyifli ve birleştirici'
May, futbolun Brezilyalıların olduğu gibi Türklerin de genlerinde olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: "Türkiye'ye gelen Brezilyalı futbolcuların, buradaki atmosferden ne kadar etkilendiklerini biliyorum. Brezilya için futbol büyük bir değer taşıyor ancak Türkiye'deki taraftarlar için de öyle olduğunu gördüm ve bunu başka bir seviyeye taşıyorlar. 12 numara diye bir şey var Türkiye'de. Bu insanların tüylerini diken diken eden bir şey. Genelde kadınlar hep futbolun dışındaymış gibi görünür ama ben hem Brezilyalı hem de artık bir Türk vatandaşı olarak bunun yavaş yavaş değiştiğini çok rahat bir şekilde söyleyebilirim. Çünkü Türkiye'de birçok kulübün kadın futbol takımı da var." İlerleyen yıllarda bunun çok daha ileri seviyelere taşınacağını ve taraftarların bu ligi de çok yakından takip edeceğini düşündüğünü söyleyen May, "Futbol denilince aklıma müzik de geliyor. Şampiyonlar Ligi müziğini ne zaman duysam tüylerim diken diken oluyor. İstanbul bu müziğe çok yabancı değil. Umarım statlarımızda bu sesi daha çok duyarız. Futbol gerçekten çok keyifli ve birleştirici. Birlikte sevinip, birlikte üzülmek çok güzel bir duygu" diye konuştu.
'Çocukluğumda futbol oynayarak çok tırnağımı kaybettim'
Maçtan önce karşılaşmayla ilgili konuşan May, "Real Madrid diyorum. Çünkü Real Madrid'de dört hemşehrim ve bir de Arda Güler var. 3-1 Real Madrid alır" dedi. 20 kere top sektirdiğini belirten oyuncu, "Dizde yapabildim. Çocukluğumda futbol oynayarak çok tırnağımı kaybettim. Brezilya'da Türkiye'de olduğu gibi çok futbol aşkı var. O yüzden Brezilya ve Türkiye birbirine benziyor. Brezilya'da bütün aile oturup maç izliyoruz" diye konuştu. Festival filminde yer alan May, "Bütün dünyada yarışacak. Bütün zamanda geçiyor. İki karakteri oynuyorum. Bir geçmiş bir de önümüzdeki dönem karakterini oynadım. Savaşçı oldum. Çok fazla kalıplara girdim" ifadelerini kullandı. Oyuncu, "Brezilya'ya gittiniğinizde neyi özlüyorsunuz?" sorusuna, "Yemekler. Brezilya'da yoğurt yok, onu özlüyorum. Denedim tutmuyor yoğurt" yanıtını verdi. 
'Aslında büyümüyor'
Maçla ilgili konuşan eski milli futbolcu Ümit Karan, "Arda Güler inşallah oyuna girer. Salih Dortmund ile finalde... İnşallah Arda da finale çıkar iki Türk finalde olur. Finalde iki Alman takımı olmasın" dedi. Batuhan Karadeniz ile yorumlarıyla konuşulan futbolcu, "Elimizde büyüdü. Aslında büyümüyor. Değişmesin biz onu öyle seviyoruz. İzleyenlere çok teşekkür ediyoruz. Biz eğleniyoruz" diye konuştu. 
'Avrupa ve Türkiye'de futbolun farklı yönleri ele alındı'
Daha sonra Zorlu PSM'de kurulan dev ekrandan Real Madrid-Bayern Münih futbol maçı izlendi. Real Madrid, 2-1 kazanarak UEFA Şampiyonlar Ligi finalisti olmaya hak kazandığı maçın ardından düzenlenen panele katılan ünlü futbolcu Ümit Karan ve spor yorumcusu Uğur Karakullukçu maçın değerlendirmesini yaptı. Ünlü oyuncu Jessica May’in moderatörlüğünü yaptığı panelde maçın yorumlanmasının yanı sıra Avrupa ve Türkiye’de futbolun farklı yönleri ele alındı.

ABONE OL