Dolar $
32.57
%0.11 0.03
Euro €
34.73
%-0.11 -0.03
Sterlin £
40.58
%-0.12 -0.05
Çeyrek Altın
4089.11
%0.54 21.53
SON DAKİKA
FİNANS Perşembe 23 Mayıs 2019 07:53

SABIRLI YAKLAŞIMA DEVAM

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri, son toplantıda para politikasını belirlemeye yönelik mevcut sabırlı yaklaşımlarının "bir süre daha" devam edebileceği konusunda anlaştılar. Bu politika yapıcıların faizleri herhangi bir yönde değiştirmeye yeterince gerek görmediklerinin yeni bir işareti oldu.

Sabırlı yaklaşıma devam

Fed'in 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde yaptığı ve faiz oranlarını sabit tuttuğu toplantının dün yayınlanan tutanaklarında, mevcut durumda yüzde 2.25 ile yüzde 2.5 aralığında bulunan politika faizini artırma ya da düşürmeye gerek olmamasıyla "Üyeler sabırlı yaklaşımın bir süre daha uygun kalabileceğini gözlemledi" denildi.

Tutanaklara göre son dönemdeki zayıf enflasyon "birçok katılımcı tarafından geçici olarak görülürken", finansal piyasalara ve küresel ekonomiye yönelik riskler yatışmış görünüyor.

Analistler, tutanaklarda Fed politikasıyla ilgili çok az yeni şey görürken, bazıları Trump'ın Çin ile ticaret konusunda sert bir yaklaşım benimsemesinden bu yana geçen haftalarda politika yapıcıların görüşlerini değişmiş olabileceğini belirtti.

BİLANÇO DARALTMA ELE ALINDI

Tutanaklar, Fed'in gelecekteki bir ekonomik gerileme ile mücadele etmek için birkaç trilyon dolarlık bilançosunu en iyi şekilde nasıl yapılandırabileceğini araştırdığını gösterdi.

Ancak bilanço daraltma konusunda herhangi bir karar verilmedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR