Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
GÜNDEM Cuma 05 Ocak 2024 19:39

SAVAŞI GERÇEKLİĞİYLE ORTAYA KOYUYOR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Taksim Meydanı'nda düzenlenen "Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi" ziyaretçilerden ilgi görüyor.

Savaşı gerçekliğiyle ortaya koyuyor

Çocukların gözünden Gazze'deki insanlık dramına dikkati çekmeyi amaçlayan sergiyi, açıldığı 29 Aralık'tan bugüne kadar binlerce kişi gezdi.

Sergiyi gezen ziyaretçilerden Büşra Kılıç, Filistinli çocukların hayatlarında görmemesi gereken manzaraları resmettiklerine tanık olduğunu söyledi.

Kılıç, "Bir çocuk, bacasından duman tüten evler, ağaçlar, çiçekler çizmesi gerektiği yaşta başından kan damlayan insanları, bomba görüntülerini, savaş uçaklarını resmetmiş. Gerçekten bu anları görmek çok acı verici. Bu atmosferi de yaşamak gerçekten çok etkileyici. Herkesin gelmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Sümeyye Gedizli de sergide çok değişik duygular hissettiğini dile getirerek, "Baştan beri televizyonlardan, sosyal mecralardan takip ediyoruz ama burada olmak, bunları sanki burada yaşıyor olmak çok daha başka." ifadesini kullandı.

Yüreğinde Filistinli çocukların acısını hissettiğini anlatan Gedizli, "Yerdeki kırılmış, dökülmüş oyuncaklar, masalar, sıralar, okullara ait. Çocukların aslında okul çağında olması gereken dönemde yaşadıklarını bize yansıtan objeler gerçekten çok etkileyici. Dijital ortama yansıtılmış olmasıyla daha çok içindeymişsin gibi hissediyorsun." diye konuştu.

Gedizli, sergide Gazze'de ölenlerin sayıdan ibaret olmadıklarını ifade eden bir yazının bulunduğuna dikkati çekerek, "Çok etkileyiciydi çünkü onlar aslında bir sayı değil birer insan. Hepsinin burada adı var, biri Fatma, biri Zeynep, biri Ayşe, onlar varlar." değerlendirmesini yaptı.

Dilber Sarı, sergiyi gezerken çok duygulandığını belirterek, "Gerçekten duygulanmamak elde değil yani yaşanmış gerçek, diyecek bir şey bulamıyorum. İçimden şu an ağlamak geliyor. Bu kadar vicdansızlık olmaz. Nedir bu yani? Nedir bu savaş? Anlaşsınlar bitsin, savaşı bitirelim. Bu kadar olmaz." dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR