Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Otomotiv Cuma 25 Ağustos 2023 13:34

SPORTİF SEDAN YENİ HYUNDAİ ELANTRA TÜRKİYE'DE

Hyundai Assan, sedan otomobil tutkunları ve aileler için makyajlı Elantra modelini Türkiye'de satışa sundu.

Sportif sedan yeni Hyundai Elantra Türkiye'de

Hyundai Assan açıklamasına göre, şirket, 2023'teki model atağına Elantra modeliyle devam ediyor. Geçen ay yeni Kona'nın tanıtımını yaparak B-SUV segmentinde dikkatleri üzerine çeken Hyundai Assan, şimdi de sedan otomobil tutkunları ve aileler için makyajlı Elantra modelini Türkiye'de kullanıcılarla buluşturdu.

Yenilenen görünümü ve artan gelişmiş güvenlik donanımlarıyla sedan segmentine farklı bir bakış açısı getirmesi beklenen otomobil, sert ve keskin çizgilerden oluşan tasarım diliyle de rakiplerinden ayrılıyor.

- Hyundai'nin en popüler sedan modeli

Başta Amerika olmak üzere, satışa sunulduğu tüm pazarlarda büyük beğeni toplayan Elantra, 2023 model yılında da bazı yenilikler sunuyor.

İlk kez 1990 yılında tanıtılarak satışa sunulan Hyundai Elantra, geçen 33 yılda markanın en çok satılan ve aynı zamanda en popüler modeli oldu. Makyajlı yeni Elantra ise şık tasarım özellikleri ve ayrıştırıcı görünüşüyle daha dikkat çekici bir otomobil haline geldi.

Sportif çizgilere sahip aracın Türkiye'deki hedefi, sportif ve farklı bir tasarıma sahip sedan araç isteyenlere üst düzey rahatlık sunmak olarak açıklandı.

- Konforlu ve gösterişli iç mekan

Sürücü odaklı kokpit, sürüş hissiyatını ve heyecanını zirveye taşırken "sadelikle gelen zariflik" de bir diğer önemli unsur olarak dikkati çekiyor.

Makyajlı Elantra, daha fazla yumuşak malzeme ilavesiyle kalite algısını da zirveye taşıyor. Sportif direksiyon simidi ve dijital ekrandan oluşan göstergeler de bu geliştirilmiş yapıyı destekliyor.

Birbirine uyumlu bir şekilde bağlanmış 10,25 inçlik iki ekrandan oluşan geniş bilgi ekranı ve gösterge, otomobilin vaat ettiği konfor düzeyini artırıyor.

Hyundai Elantra, tasarımı ve estetik iç mekanıyla C sedan segmentinde fark yaratırken aynı zamanda 474 litrelik bagaj hacmiyle de ailelerin geniş yükleme alanı ihtiyacını da rahatlıkla karşılıyor.

Arka sıradaki diz mesafesi de yine bir önceki modele göre 58 milimetre daha fazla oldu. Yani rahat bir yolculuk için toplam 964 milimetrelik bir değer sunuyor. Yeni Elantra'nın uzunluğu ise makyajlı versiyonda 60 milimetre artarak 4 bin 710 milimetreye ulaştı.

- Üstün sürüş keyfi

Kullanıcısına farklı deneyimler sunabilen yeni makyajlı otomobil, 123 beygirlik 1.6 litre benzinli atmosferik motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. CVT şanzımanla kombine edilen bu ünite, yakıt ekonomisi ve optimum verimlilik için ideal olarak görülüyor.

Türkiye'de "Prime" ve "Elite" olmak üzere iki farklı donanım seviyesiyle satılan otomobilin, teknolojik özellikleri de en az tasarımı kadar iddialı olmasıyla öne çıkıyor.

LED MFR ön farlar, LED gündüz sürüş lambaları, 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar, akıllı hız limitleme asistanı, yeni tip anahtar, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, Android Auto ve Apple Car Play, C tipi USB bağlantıları, otomatik klima, arka havalandırma, yağmur sensörü, ön çarpışma önleme asistanı, ön ve arka park sensörü, geri görüş kamerası, şeritte kalma ve takip uyarı sistemi, sürücü-yolcu-yan-perde hava yastıkları ve 10.25 inç bilgi ekranı, yeni Elantra'nın en önemli donanımlarını oluşturuyor.

Elite donanım paketinde, dur-kalk özellikli akıllı hız sabitleme sistemi, uzunlamasına yerleştirilen H formundaki LED arka lambalar, açılabilir tavan, elektronik park freni, kablosuz şarj sistemi, elektrokrom iç dikiz ayna, deri döşeme, elektrikli ve ısıtmalı ön koltuklar standart olarak sunuluyor. 9 farklı gövde rengiyle gelen yeni Elantra'daki "Ekotronik Gri", "Meta Mavi" ve "Derin Kırmızı" ise makyajlı modelde ilk kez sunuluyor.

Türkiye pazarında 1.6 litrelik benzinli motor ve iki donanım seviyesiyle satılan otomobilin prime donanım seviyesinin fiyat etiketi 1 milyon 395 bin TL olarak açıklanırken, aynı zamanda sportif ve dinamik bir görünüşe sahip Elantra'nın en üst donanım seviyesi olan Elite ise 1 milyon 580 bin TL'ye satılıyor.

ABONE OL
Renault Nisan

EN ÇOK OKUNANLAR