Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | Kültür - Sanat - Magazin Pazartesi 06 Mayıs 2024 15:36

SUZAN KARDEŞ'İM HIDIRELLEZ FESTİVALİYLE 7 BİN KİŞİLİK MUHTEŞEM AÇILIŞ

İstanbulluların buluşma noktası Maximum Uniq Açıkhava'da 2024 sezonu, Suzan Kardeş'in Hıdırellez Festivali'yle başladı. 7000 kişiyle kapılarını açan, dj performansları ve bando gösterileriyle başlayan festival, Okay Barış'ın muhteşem konseriyle devam etti.

Suzan Kardeş'im Hıdırellez festivaliyle 7 bin kişilik muhteşem açılış

Suzan Kardeş'in bir diğer sürprizi de BM Kalkınma Koordinasyon Ofisi Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Gwi Yeop Son oldu. Gwi Yeop Son, "Güzel bahar sevincini hepinizle birlikte kutlamak ve karşılamak için bugün burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Birleşmiş Milletler olarak kültürel mirasın korunmasının öneminin bilincindeyiz ve bu bahar kutlaması festivali Hıdırellez, 2017 yılında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesine eklendi." dedi. 


SUZAN KARDEŞ'İN DOSTLARI

Gecenin yıldızı Suzan Kardeş'in sahneye çıkmasıyla eğlence doruğa ulaştı. Açılışı Evreşe Yolları'yla yapan Kardeş, sürpriz misafirlerini güllerle bezenmiş sahnesinde ağırladı. Konserin 'Suzan Kardeş ve sanatçı dostları' bölümünde sırasıyla Serkan Çağrı, Deniz Çakır, Birce Akalay, Ayta Sözeri ve Simge Sağın sahnede Kardeş'e şarkıları, güzellikleri, esprileri ve danslarıyla eşlik etti. 


Saatlerin 00.00 göstermesiyle hıdırellez rituellerinin yapılması için marşlar eşliğinde ritüel alanına geçildi. İzmir Marşı ve Parla’ya eşlik eden binlerce seyirci, kendilerine hediye edilen kırmızı fularları dilek ağacına astı. 


Gelenlerin hıdırellez coşkusunu doyasıya yaşadığı mekanın sanat düzenlemesi Cumhur Aygün’e aitti. Dilek ağacı, salıncak, ateş çemberleri ve gül ağaçlarında seyirciler festival boyunca fotoğraf çekti. 


AÇILIŞA ÜNLÜ AKINI!

Ünlü isimler festivale akın etti. Melis Sezen, Asuman Dabak, Bestemsu Özdemir, Devin Özgür Çınar, Onur Akbay, İrem Çıray, Gülenay Kalkan gibi isimler etkinlikte yerini aldı. Konser sonunda misafirler Hıdırellez için oluşturulan 'Ritüel Alanı'na' geçti, dileklerini tuttu, ateşten atladı.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR