Dolar $
32.38
%-0.33 -0.1
Euro €
34.7
%-0.36 -0.12
Sterlin £
40.54
%-0.35 -0.14
Çeyrek Altın
3922.79
%-0.24 -9.41
SON DAKİKA
Tarım ve hayvancılık Cuma 05 Mayıs 2023 02:45

TARIMIN GELECEĞİNİ FANUC ROBOTLARI BUGÜNDEN BELİRLİYOR

Mevcut sınırlı kaynakların sınırsız talebi karşılamak için yetersiz kaldığı günümüzde, üretimde yer alan robotlar iş süreçlerini hızlandırmanın yanı sıra kusursuz sonuçlar da elde etmeye yardımcı oluyor. Artan dünya nüfusunun ihtiyacına cevap veren her sektörün üretim verimliliğine robotlarıyla katkı sağladıklarını belirten FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, "Tarım sektöründe kullanılan robotumuz M-20iD/35 ve DCS (Dual Check Safety) yazılımı ile gıda sektörünün yardımına yetişen iş birlikçi robotu CRX-10iA/L ile yarının üretiminde de söz sahibiyiz" dedi.

Tarımın geleceğini FANUC robotları bugünden belirliyor

Sanayi Devrimi ile birlikte hızla artan dünya nüfusu ve şehirleşme oranı, tüketimde büyük bir ivmeye sebep olurken ihtiyaçların karşılanması için üretimde yeni teknolojinin gelişmesine yol açtı. Makine ile üretimin zaman içinde gelişerek robotların da dahil olduğu ve karanlık fabrikaya dek gelişen bir sisteme evrilmesi, yeni teknolojileri beraberinde getirdiğini ifade eden FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “Günümüzde her sektöre uygun geliştirilen ve verimliliği doğrudan etkileyen robotlarımız, üretimdeki hataları en aza indirmenin yanı sıra zamandan da tasarruf sağlıyor. Sektör ayırt etmeksizin bugünün ve geleceğin robot teknolojilerini geliştiriyoruz. M-20iD/35 robotu ve DCS (Dual Check Safety) yazılımının yanı sıra iş birlikçi robotu CRX-10iA/L sayesinde tarım ve gıda sektörlerinin her adımında ihtiyaçlara kusursuz olarak cevap veriyoruz” dedi.

Saatte yaklaşık 500 çim rulosu paletiyle çalışma süresinde yüzde 45’e varan tasarruf

Tarımda hasat edilen çim rulolarının paletlenmesiyle ilgili fiziksel olarak zorlayıcı manuel işleri hafifletmek için geliştirdikleri M-20iD/35, güvenli ve üretken bir performans sağladığını aktaran FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “DCS yazılımını içeren entegre güvenlik seçeneğiyle desteklenen robot, ağır kaldırma ve fiziksel zorlanmanın önüne geçiyor. Paletleme kapasitesini 7 saniyelik döngü süresine göre saatte yaklaşık 500 ruloya çıkaran robot, böylelikle çalışma süresinde yaklaşık yüzde 45'lik bir azalma ile daha fazla üretim esnekliğini mümkün kılıyor. Robotun 35 kg taşıma yükü ve 1831 mm erişim sunan kabiliyeti, biçerdöver motorundan kaynaklanan titreşimlerin paletleme üzerindeki olumsuz etkileri en aza indiriyor. Çalışanların varlığına bağlı entegre bir yazılım çözümü olan DCS ise robot hücreleri için gereken alanın en aza indirilmesine yardımcı oluyor” diye konuştu.

Fırında pişen ekmeklerin yeni ustası CRX-10iA/L

FANUC’un bağımsız kavrayıcı teknolojisine sahip iş birlikçi robotu olan CRX-10iA/L, yukarı ve aşağı akış süreçlerini otomatikleştirerek fırınlarda yarı pişmiş küçük ekmeklerin pişirilmesine yardımcı oluyor. FANUC’un entegre 3D kamera teknolojisi ile donatılan iş birlikçi robot, toplu haldeki düzensiz ruloları tanıyor. Elde ettiği görsel verilere dayanarak yarı pişmiş ürünleri ruloya özel kavrayıcısı ile almasının ardından ise bunları verilen fırın tepsisine düzenli bir şekilde yerleştirip üretim sürecinde insan müdahalesini en aza indiriyor. Tablet programlaması ile basit bir kullanıcı arayüzüne sahip CRX-10iA/L, bu sayede sahadaki personelin robotla çalışma konusundaki çekincelerini ortadan kaldırıyor.

Otomasyon ve dijitalleşme Türkiye’yi global rekabette öne çıkaracak iki güç

Türkiye’nin otomasyon ve dijitalleşme noktasında halen daha bakir ve gelişen bir pazar olduğuna dikkat çeken FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit,  sözlerine şöyle devam etti: “Eğer zamanında ve doğru aksiyonları alabilirsek bu durum global rekabette Türkiye’yi öne taşıyacak önemli bir fırsat olacaktır. Bu noktada karanlık fabrika konseptini yaygınlaştırmak için şirketler bu yöndeki ihtiyaçları doğru belirlemeli, ihtiyaca uygun stratejiler oluşturmalı ve belki de ön önemlisi bu stratejiyi planlayacak ve uygulayacak vizyoner iş gücünü konumlandırmalı. Burada atlamamamız gereken en önemli nokta, teknoloji ne hızla ilerlerse ilerlesin, bu sistemleri kuran, kurgulayan ve yeri geldiğinde değiştiren bizler halen daha sistemin en önemli parçasını oluşturuyoruz.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR