Dolar $
32.26
%0 0
Euro €
34.79
%0.11 0.03
Sterlin £
40.53
%-0.08 -0.03
Çeyrek Altın
3929.91
%0.08 3.06
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Pazartesi 23 Ekim 2023 15:45

TÜGİAD, G20 ÜLKELERİNİN GENÇ LİDERLERİNİ İSTANBUL'DA AĞIRLAYACAK

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD), Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla 26-28 Ekim'de G20 Genç Girişimciler İttifakı (G20 YEA) Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak.

TÜGİAD, G20 ülkelerinin genç liderlerini İstanbul'da ağırlayacak

Dernekten yapılan açıklamaya göre, 15 üye ülkenin başkan ve temsilcilerini İstanbul'da bir araya getirecek zirvede TÜGİAD üyeleri yeni işbirliği ve yatırım imkanlarını da araştıracak.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri yer alan TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım, on binlerce genç girişimciyi temsil eden G20 YEA'nın her yıl düzenlediği zirvelerde görüş birliğine vardığı önerilerini G20 liderlerine ilettiğini anımsattı.

Yıldırım, "Sürdürülebilir büyüme, ekonomik yenilenme, iş yaratma, girişimciliği ve yenilikçiliği destekleyen bu önerilerin, hükümetler tarafından uygulamaya konulması için de çaba gösteriyor. Her yıl farklı ülkelerde düzenlenen bu zirvelerde ülkemizi temsil eden tek STK olan TÜGİAD, G20 Genç Girişimciler İttifakı'nın liderlerini İstanbul'da bir araya getirerek çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor." ifadelerini kullandı.

Almanya, Birleşik Krallık, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika ve Suudi Arabistan'dan G20 Genç Girişimciler İttifakı'nın başkan ve temsilcilerini İstanbul'da bir araya getireceklerini kaydeden Yıldırım, bu organizasyonda zirvenin yapısını ve Brezilya'da düzenlenecek toplantının içeriğini netleştireceklerini bildirdi.

Yıldırım, "Geleceğin liderlerine ülkemizi tanıtacağımız gibi yeni işbirliklerinin ve yatırım imkanlarının da temellerini atacağız. Aynı zamanda ülkemize gelen genç liderlerin yanı sıra Avrupa'daki konfederasyonlardan başkanlar, temsilciler ve farklı ülkelerden iş dünyası temsilcileri TÜGİAD Cumhuriyet'in 100. Yılı Balosu'na katılacak." açıklamasında bulundu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR