Dolar $
32.35
%-0.4 -0.13
Euro €
34.72
%-0.45 -0.15
Sterlin £
40.6
%-0.35 -0.14
Çeyrek Altın
3924.56
%-0.2 -7.67
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | EKONOMİ Cuma 19 Nisan 2024 14:00

TÜRKİYE-TANZANYA İŞ FORUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iş dünyasının temsilcilerinin katılımıyla Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nu gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Türkiye-Tanzanya İş Forumu gerçekleştirildi

Ticaret Bakanı Bolat, Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iş dünyasının temsilcilerinin katılımı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) organizasyonu ile Türkiye-Tanzanya İş Forumunu gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, geçen yıl itibarıyla 350 milyon dolar olan karşılıklı ticareti kısa vadede 1 milyar dolara çıkarmak için düğmeye bastıklarını belirten Bakan Bolat, “Ülkelerimiz arasında ikili ticaretimizi daha ileriye taşıyacak sonuçlara ulaşmak için stratejik hedeflerimizi belirleme fırsatı bulduk.” dedi.

Foruma ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ise Tanzanya’nın özellikle son dönemde yapmış olduğu reformlarla, iyileşen yatırım ortamıyla ve yakaladığı yüksek büyüme oranlarıyla Türkiye’nin Afrika’daki en önemli ticari ortaklarından birisi haline geldiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu kapsamda, Tanzanya ile ticaret hacmimizi ilk etapta 1 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. İlişkilerimizin önümüzdeki yıllarda daha da derinleşerek gelişeceğine inanıyor, iş dünyamızın farklı sektörlerinden değerli temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen bu forumun, ülkelerimiz ve iş insanlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR