TÜRKİYE'NİN 4. SERBEST MİMARLIK DERNEĞİ BURSASMD AÇILDI
Bursa ili Serbest Mimarlar Derneği (BursaSMD), Türkiye'nin dördüncü serbest mimarlık derneği olarak görkemli bir açılış yaptı.

Bursa’da 23 Mayıs 2023 tarihinde Çelik Palas Otel’de düzenlenen özel bir organizasyonla, Türkiye’nin dördüncü serbest mimarlık derneği olan BursaSMD’nin açılışı kutlandı. Ankara, İstanbul ve İzmir’in ardından kurulan ve Aralık 2022’de resmi olarak faaliyete geçen BursaSMD, sektör ve bölge öncülerini bir araya getiren özel bir geceyle tanıtıldı.
“BursaSMD’nin Kuruluşu, TürkSMD, İstanbulSMD, İzmirSMD ve AkdenizSMD ile Birlikte Mimarlık Sektöründe Önemli Bir Adım”
BursaSMD'nin özel gece etkinliğinde, BursaSMD'nin kurucu üyeleri, TürkSMD, İstanbulSMD, İzmirSMD yönetim kurulu üyeleri, AkdenizSMD'nin kurucu üyeleri, bölgedeki mimarlar ve akademisyenler bir araya geldi. Gecenin açılış konuşmasını ise BursaSMD Yönetim Kurulu adına Murat Cellat yaptı. Cellat, derneğin amacını ve Bursa'nın yapılı çevresinde mimari niteliği arttırma hedeflerini vurgulayarak, BursaSMD'nin bu anlamda kente önemli katkılar sağlayacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “BursaSMD kuruluşunda, kentimizde aktif olarak nitelikli mimarlık hizmetleri veren mimarlar olarak bir araya geldik. Gündemimiz sürekli olarak Bursa’nın yapılı çevresinin niteliğini ileriye taşımak. Bu hedef elbette sadece mimarların eforları ile ulaşılacak bir hedef değil. Ancak mimarlar olarak yapılı çevrenin niteliğinin arttırılması ve korunmasında en fazla güce sahip meslek grubu biziz. Bu anlamda odak noktamız mimari tasarımda nitelik ve özgünlüğün kentin geneline yayılmasıdır… Ayrıca tecrübemiz, bilgimiz ve gözlemlerimize dayalı olarak büyük bir hızla büyüyen Bursa’nın süregiden inşaat yapım faaliyetleri sırasında yapılan mimari tasarımların niteliğini gündemde tutmak, ulusal ve uluslararası nitelikte işlerin ortaya çıkmasına katkı koymak ve halihazırda Bursa’da yapılan nitelikli mimari eserlerin Bursa ve Türkiye kamuoyunda temsil edilmesini sağlamayı hedefliyoruz” açıklamalarını yaptı.