Dolar $
32.2
%-0.2 -0.06
Euro €
35
%-0.41 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | Kültür - Sanat - Magazin Çarşamba 08 Mayıs 2024 21:40

TURNA MİSALİ'NE NEW YORK'TAN İKİ ÖDÜL

Yönetmenliğini İffet Eren Danışman Boz'un, yapımcılığını İEDB Film adına Eyüp Boz'un üstlendiği Turna Misali filmi New York'tan iki ödülle dönüyor.

Turna Misali'ne New York'tan İki Ödül

Bu yıl 13. kez yapılan International Filmmaker Festival of New York'un açılış filmi olan Turna Misali, aynı festivalde En İyi Uzun Metraj Film ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerine de layık görüldü. Yapımı 2021 yılında tamamlanan film, dünya prömiyerini 34. Tokyo Uluslararası Film Festivali'nde gerçekleştirdikten sonra yerli ve yabancı birçok festivalden ödülle dönmüştü.


3 Mayıs'ta yapılan festival açılışındaki Turna Misali'nin gösterimi misafirleri arasında Türkiye New York Muavin Başkonsolosu Tugay Şen, sanatçı misafiri Sezen Ulucan ve ünlü oyuncu Meltem Cumbul da vardı.

Yönetmen Eren Danışman Boz filmin aldığı ödüllerle ilgili şöyle konuştu: “Film sektörüne öncü olan bir ülkede iki önemli ödüle layık görülmekten dolayı çok mutluyuz. Tıpkı Kızılderililer, Masai Yerlileri gibi ülkemizde halen yaşamakta olan göçerlerin geleneksel ve modern hayat arasındaki sıkışmalarını konu alan filmimiz herkesin kendi gibi olma, kendi gibi yaşama hakkını savunuyor. Türk Sineması'nı ve Türk Kültürü'nü Amerika'ya tanıtmış olmaktan dolayı çok gururluyuz.”

Filmin konusu 
Sarıkeçili Yörüklerinden otoriter aile reisi Gülsüm Ana, mevsimlik göç için hazırlıklara başlar. Ancak ailenin üyeleri ve diğer yörükler Gülsüm'le aynı fikirde değillerdir. Gülsüm'ün kocası Cemal göç etmeyi bırakıp, yerleşik hayata geçmek istemektedir. Gülsüm'ün damadı Mustafa ise traktör alıp, traktörle göç etmekten yanadır. Gülsüm ise göçün geleneksel şekilde, develerle ve yürüyerek yapılmasında ısrarcıdır. Gülsüm'ün en büyük destekçileri yarım akıllı oğlu Nurettin ve torunu Elif'tir. Gülsüm ailesini ve diğer yörük ailelerini ikna etmeye çalışırken, valiliğin göçü engelleyeceğine dair bir söylenti yayılmaya başlar. Gülsüm her ne pahasına olursa olsun göç etmeye kararlıdır.
ABONE OL