UKRAYNA KRİZİ GLOBAL BORSALARI SÜREKLİ GERİLETİYOR
Ukrayna'da ateşkes müzakerelerinde sınırlı ilerleme sağlanması ve ABD'nin Rusya petrolüne yaptırım uygulamayı değerlendirmesiyle yatırımcıların yüksek enflasyon ortamında yavaş ekonomik büyüme endişeleri kuvvetlenirken petrol fiyatları dalgalı seyir izledi, Asya borsaları geriledi.

Dün Reuters'da yer alan ve konuya yakın iki kaynağa dayandırılan habere göre, Biden yönetimi müttefik Avrupa ülkeleri olmadan da Rusya'nın petrol ihracatına yaptırım getirme kararını uygulamaya alabilir.
Petrol fiyatları dün 14 yılın zirvesini görürken Rusya, Batılı devletlerin Ukrayna işgaline karşılık olarak Rus petrolüne yaptırım başlatması durumunda fiyatların 300 doları bulabileceğini ve Almanya'ya doğalgaz taşıyan boru hattını kapatabileceği uyarısında bulundu.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Wall Street'te görülen düşüşlere paralel olarak erken işlemlerde %0.4 geriledi.
Japonya'nın Nikkei endeksi %0.3 geriledi.
ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi <US10YT=RR> dün kapandığı %1.749 seviyesine kıyasla %1.7648'e yükseldi. ABD'nin iki yıllık Hazine tahvillerinin getirisi ise ABD kapanışında gördüğü %1.548 seviyesinden %1.5563'e yükseldi.