Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Otomotiv Pazartesi 21 Ağustos 2023 02:17

ULTRACONTACT NXT'NİN SERİ ÜRETİMİNE BAŞLADI

Continental'in sunduğu yeni UltraContact NXT'nin ilk ebatları yakında bayilerde olacak. Continental'in yeni premium lastiği UltraContact NXT yüzde 65'e varan oranda yenilenebilir, geri dönüştürülmüş ve ISCC PLUS kütle dengesi sertifikalı malzemelerden üretiliyor. Tüm ebatları ise yuvarlanma direnci, ıslak zeminde frenleme ve dış gürültü alanlarında en iyi AB lastik etiketi değerlerine sahip.

UltraContact NXT'nin Seri Üretimine  Başladı

Premium lastik üreticisi ve teknoloji şirketi Continental, Portekiz Lousado fabrikasında bugüne kadar geliştirdiği en sürdürülebilir seri lastiği UltraContact NXT'nin üretimine başladı. Yüzde 65'e varan oranda yenilenebilir, geri dönüştürülmüş ve kütle dengesi sertifikalı malzemelerden üretilen yeni yaz lastiği, yüksek oranda sürdürülebilir malzemelerle maksimum güvenlik ve performansı birleştiriyor. Ayrıca tüm ebatlar yuvarlanma direnci, ıslak frenleme ve dış gürültü alanında en yüksek AB lastik etiketi ("A") değerini taşıyor.

Kauçuk bileşimi tarımsal atıklardan elde edilen biyo-bazlı silika içeriyor

UltraContact NXT'nin yüzde 32'si yenilenebilir malzemeden oluşuyor. Lastik, kağıt ve ahşap endüstrisindeki artık malzemelerin reçineleri ile pirinç kabuğu külünden elde edilen silikatı içeriyor. Pirinç kabuğu, yeni ve daha az enerji tüketen bir prosesle silikaya dönüştürülebilen tarımsal bir atık ürün. Her lastikte olduğu gibi, UltraContact NXT'nin de temel malzemesi ise doğal kauçuk. Yüksek mukavemet ve dayanıklılık seviyesi sayesinde en yüksek lastik performans özelliklerini sağladığından lastiğin vazgeçilmez hammaddesi olmaya devam ediyor.

UltraContact NXT'nin yanağında bulunan "geri dönüştürülmüş malzemeler içerir" logosu, bu lastik serisinde geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanıldığının altını çiziyor. Geri dönüştürülmüş malzemenin oranı yüzde 5’e kadar çıkabiliyor. Bu oran, ömrünü tamamlamış lastiklerin mekanik olarak işlenmesinden elde edilen geri dönüştürülmüş kauçuk malzemeyi de içeriyor. Continental, UltraContact NXT'de ayrıca geri dönüştürülmüş çelik kullanıyor. Daha önce tanıtılan yenilikçi ContiRe.Tex teknolojisi, UltraContact NXT deseninde de mevcut.. Bu teknoloji, yakma fırınlarında veya çöplüklerdeki pet şişelerden elde edilen yüksek performanslı polyester elyafları ile lastik karkasını güçlendiriyor.  Continental’in geliştirdiği ContiRe.Tex teknolojisi, lastik ebatına bağlı olarak her lastik için 9-15 plastik şişenin geri dönüştürüldüğü daha enerji verimli ve çevre dostu bir alternatiftir.

Kütle Dengesi Sertifikalı Malzemeler: Sentetik Kauçuk ve Endüstriyel Karbon Siyahı

Continental, UltraContact NXT lastiğinde yüzde 28'e varan oranda ISCC PLUS kütle dengesi sertifikalı malzemeler kullanıyor. Bunlar biyo-bazlı, biyo-dairesel ve/veya dairesel hammaddelerden üretilen sürdürülebilir sentetik kauçuk ve karbon siyahı gibi malzemeler. Denge mekanizmasının ISCC PLUS sertifikasyonu, hammadde kökenini ve özelliklerini izleme, sürdürülebilir kriterlere uygunluğunu doğrulama ve ürünleri sertifikalandırma yoluyla tedarik zinciri boyunca şeffaflık ve izlenebilirlik sağlıyor.

Hedef 2050 yılına kadar tüm lastiklerde yüzde 100 sürdürülebilir malzeme kullanımı

Continental, sürdürülebilir malzemelerin tedarikinden ömrünü tamamlamış lastiklerin geri dönüştürülmesine kadar tüm değer zinciri boyunca yenilikçi teknolojiler ile sürdürülebilir ürün ve hizmetler geliştirmek için aralıksız çalışıyor. Premium lastik üreticisi, 2030 yılına kadar lastiklerinde yüzde 40'ın üzerinde yenilenebilir ve geri dönüştürülmüş içeriğe ulaşmayı hedefliyor. Continental, en geç 2050 yılına kadar tüm lastik ürünlerinde yüzde 100 sürdürülebilir malzeme kullanma hedefine doğru da ilerlemeye devam ediyor. UltraContact NXT, bu iddialı sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirmek ve Vizyon 2030 strateji programında belirtildiği gibi en yenilikçi lastik üreticisi olma yolunda atılan önemli bir adım.

Tüm tahrik tiplerinde farklı araç modellerine uygun

UltraContact NXT, Continental’in 2022 yılında piyasaya sürdüğü başarılı UltraContact serisinin bir parçası. Continental, UltraContact NXT'yi Avrupa pazarına kademeli olarak sunacak. İlk ebatlar kısa sürede Avrupa lastik bayilerinde yerlerini alacak. Hem elektrikli hem de içten yanmalı motorlar için tasarlanan UltraContact NXT, en yüksek etiket verimliliği ve optimum kilometre performansı sunuyor. Continental'in bugüne kadar seri üretimini yaptığı en sürdürülebilir lastiği bu nedenle EV Uyumlu logosunu taşıyor ve Kia Niro, VW ID.3, Mercedes-Benz EQA, Tesla Model 3, Audi Q4 E-TRON, Skoda Octavia, VW Golf 8, Audi A3 gibi popüler modellere uygun olacak.


ABONE OL
Renault Nisan

EN ÇOK OKUNANLAR