Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.92
%0.24 0.1
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Teknoloji Perşembe 02 Kasım 2023 09:44

ÜRETKEN YAPAY ZEKâ İNOVASYONU İÇİN EL ELE

Dell Technologies ve Meta'nın iş birliği, Llama 2 büyük dil modelleri ve Dell sistemleri ile Üretken Yapay Zekâ dağıtımlarını kolaylaştırarak müşteri odaklı inovasyonu hızlandırıyor.

Üretken yapay zekâ inovasyonu için el ele

Dell Technologies, Dell'in BT altyapısı, istemcileri ve profesyonel hizmetlerinden oluşan Üretken Yapay Zekâ (GenAI) portföyü aracılığıyla Meta'nın Llama 2 modellerinin Dell müşterileri tarafından şirket içi dağıtımını kolaylaştırmak için Meta ile iş birliği yapıyor.

 

Dell Technologies Yapay Zekâ Çözümleri Başkanı Jeff Boudreau, konuyla ilgili olarak “Üretken yapay zekânın endüstrilerin işleyiş biçiminde devrim yarattığı, inovasyonu teşvik ettiği ve rekabet gücünü artırdığı yeni bir çağın eşiğindeyiz. Dell ile Meta arasındaki iş birliği sayesinde, açık kaynaklı GenAI'nin tüm müşteriler tarafından daha kolay kullanılabilir hâle gelmesini sağlıyoruz. Bu ortaklık, farklı ölçeklerdeki dağıtımlar için en uygun yazılım ve donanım altyapısıyla birlikte kapsamlı uygulama rehberliği sunuyor. Yeni yaklaşımlar ve içgörüler için müşteriler artık şirket içinde güvenli GenAI modellerini daha kolay dağıtabiliyorlar” dedi.

 

Açık kaynaklı GenAI şirket içi inovasyonu destekliyor

 

Bu iş birliği, Dell'in en çok satan altyapı portföyü ile Llama 2 yapay zekâ modelleri ailesini bir araya getirerek şirket içi yapay zekâ ortamını basitleştiriyor. Bu sayede müşteriler, ister geleneksel bir veri merkezinde ister uç konumlarda olsun, GenAI çalışmalarını kendi bünyelerinde hızlandırabiliyor. Dell ayrıca Meta'nın Llama 2 modellerini sistem boyutlandırma araçlarına dâhil ederek müşterilerin Llama 2'ye dayalı yapay zekâ çalışmalarını yürütmek için ideal çözümü seçmelerine yardımcı oluyor.

 

Dell Validated Design for Generative AI ile Meta'nın Llama 2'si, şirket içi projelerin dağıtımını ve yönetimini kolaylaştırmak için önceden test edilmiş ve kanıtlanmış Dell altyapısı, yazılımı ve hizmetleri sağlıyor. Kapsamlı dağıtım ve konfigürasyon rehberliği ile kuruluşlar GenAI altyapılarını daha hızlı bir şekilde kurup çalıştırabiliyor ve Llama 2'yi daha öngörülebilir bir şekilde işletebiliyor.

Meta'nın Llama 2'si ve kapsamlı Dell Generative AI Solutions teknoloji ve hizmet portföyü sayesinde her ölçekteki kuruluş, masaüstlerinden veri merkezlerine, uç konumlara ve genel bulutlara kadar GenAI çözümleri sunmak için güvenilir araçlara erişebiliyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR