Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA

SAVUNMA SANAYİSİ SAĞLIĞA İYİ GELECEK

27 Mar 2020

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, savunma sanayisi şirketlerinin sahip oldukları teknolojik birikimle, sağlık sektöründe bugünlerde aktif olarak konuşulan ventilasyon cihazları gibi konularda kapılarını sonuna kadar açtığını ve her türlü kabiliyetlerini sahaya sürdüğünü belirtti.

Türk savunma sanayisi, sahip olduğu birikim ve başarılarını sağlık alanına da yansıtmak için her türlü desteğe hazır bulunuyor. Sektör, elektronik ekipmanlar, devreler, görüntüleme ve görüntü işleme cihazları, mikro elektromekanik sistemler, kontrol sitemleri, tıbbi cihaz ve aletlerde kullanılabilecek malzemeler ve malzeme teknolojileri, kimyasal, biyoloji ve radyasyon ile ilgili teknolojilerdeki kazanımlar, sağlık alanındaki ihtiyaçların karşılanmasında önemli katkılarda bulunabilecek.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla alınan tedbirlere ve sağlık sektöründe ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanmasında savunma sanayisi şirketlerinin yapabilecekleri katkılara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Salgına karşı ülke çapında alınan önlemlere savunma sanayisi olarak uyduklarını ifade eden Demir, bir taraftan da faaliyetlerini sürdüklerini söyledi. Demir, bu kapsamda, mutlak gerekli işlerde görevli personeli firmalarda tuttuklarını, çalışma sırasında gerekli tedbirlerin alınmasını sağladıklarını, evden çalışma uygulamalarının hayata geçirildiğini bildirdi.

İsmail Demir, "Ana unsur kritik işlerimizi aksatmadan yürütmek, aynı zamanda personelin sağlığını muhafaza etmek. Sektörde oluşan bilgi birikimi ve personelin yetkinliği bizim için önemli. Onların sağlığını korumak ve maksimum ölçüde faydalı olmalarını sağlamak açısından hem faaliyetlerimizi sürdürüyoruz hem de sağlık kurallarına azami uymalarını garanti altına alacak tedbirlerle çalışmalara devam ediyoruz." dedi.