Dolar $
32.4
%-0.22 -0.07
Euro €
34.82
%0.25 0.08
Sterlin £
40.62
%0.01 0
Çeyrek Altın
3966.21
%-0.48 -18.97
SON DAKİKA
Enerji Pazar 12 Kasım 2023 12:36

696 BİN DOLARLIK KARBON KREDİSİ SATIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ

Akfen Yenilenebilir Enerji, 3 rüzgâr enerji santralinde (RES), çevresel sürdürülebilirlik ve ekonomiye katkı sağlama hedefleri doğrultusunda önemli bir başarıya daha imza attı. Şirket, İngiltere merkezli EOS Climate&Energy şirketine gerçekleştirdiği karbon kredisi satışıyla 695 bin 825 dolarlık gelir elde etti.

696 Bin Dolarlık Karbon Kredisi Satışı Gerçekleştirdi

Güneş, su ve rüzgar olarak sadece yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üretim yapan 700 MW’lık kurulu güce sahip Akfen Yenilenebilir Enerji, sürdürülebilir enerji üretimi ve çevresel etkilerin azaltılmasına yönelik çalışmalarını sürdürürken, Türkiye ekonomisine de pozitif katkı sağlamaya devam ediyor.

Akfen Yenilenebilir Enerji, 99 MW gücündeki Denizli Rüzgar Enerji Santrali, 51 MW gücündeki Hasanoba Rüzgar Enerji Santrali ve 30 MW gücündeki Kocalar Rüzgar Enerji Santrali’nde (RES), çevresel sürdürülebilirlik ve ekonomiye katkı sağlama hedefleri doğrultusunda önemli bir başarıya imza attı. Şirket, İngiltere merkezli EOS Climate&Energy şirketine gerçekleştirdiği karbon kredisi satışıyla 695 bin 825 dolarlık gelir elde etti.

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin şimdiye kadar gerçekleştirdiği karbon kredisi satışları toplamda 1.54 milyon ton karbon salımını dengelerken, bu sayede Türkiye ekonomisine yaklaşık 3 milyon dolarlık bir katkı sağladı.

 

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFLERİNE

BAĞLILIĞA DEVAM EDİYOR

 

Akfen Yenilenebilir Enerji, sadece yerli ve yenilenebilir kaynakları kullanarak enerji üretiminde öncü bir rol üstleniyor. Güneş, su ve rüzgâr gibi temiz enerji kaynaklarından yararlanarak toplamda 700 MW'lık bir kurulu güce sahip olan şirket, sürdürülebilir enerji üretimi ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerin azaltılması konusundaki çalışmalara devam ediyor.

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin Çanakkale'de bulunan ve toplamda 180 MW gücündeki bu üç rüzgâr enerji santralinden elde ettiği karbon kredisi satışı, şirketin bu alandaki adımlarını destekledi.

İngiltere merkezli EOS Climate&Energy şirketine gerçekleştirilen bu satış, şirkete 695 bin 825 dolarlık bir gelir getirirken, Akfen Yenilenebilir Enerji’nin sürdürülebilirlik hedeflerine olan bağlılığını ve Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı somut bir şekilde ortaya koydu.

 

“TÜRKİYE EKONOMİSİNE

3 MİLYON DOLARLIK KATKI”

 

Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör, sadece yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen 700 MW'lık kurulu güçle, hem çevreye hem de ekonomiye katkı sağlama hedeflerini sürdürdüklerini kaydetti.

Güngör, “Bu bağlamda, Çanakkale'deki rüzgâr santrallerinin toplam 180 MW'lık gücü ile gerçekleştirdiğimiz karbon kredisi satışları, şirketimizin sürdürülebilirlik alanındaki başarısını ve Türkiye ekonomisine olan katkısını gözler önüne seriyor. Şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz karbon kredisi satışları ile toplamda 1.54 milyon ton karbon salımını dengelemiş ve Türkiye ekonomisine yaklaşık 3 milyon dolarlık katkı sağlamış olmaktan gurur duyuyoruz. Bu başarı, sürdürülebilir enerji yatırımlarımıza olan inancımızın bir göstergesi ve bu alandaki faaliyetlerimize daha da güç katmak için kullanılacak bir kaynaktır” ifadelerini kullandı.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR