Dolar $
32.58
%-0.04 -0.01
Euro €
34.95
%-0.19 -0.06
Sterlin £
40.86
%-0.16 -0.06
Çeyrek Altın
3937.52
%-0.03 -1.19
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Salı 16 Nisan 2024 17:00

ARAP BİRLİĞİ, BATI ŞERİA'DAKİ AŞIRICI YERLEŞİMCİ SALDIRILARININ TIRMANMASINI KINADI

Arap Birliği, Batı Şeria'daki şehirler ve kasabalara yönelik aşırılıkçı ve silahlı yerleşimcilerin sürdürdüğü saldırgan kampanyayı en güçlü şekilde kınadı.

Arap Birliği, Batı Şeria'daki aşırıcı yerleşimci saldırılarının tırmanmasını kınadı

Arap Birliği, Batı Şeria'daki şehirler ve kasabalara yönelik aşırılıkçı ve silahlı yerleşimcilerin sürdürdüğü saldırgan kampanyayı en güçlü şekilde kınadı. Bu saldırıların çoğunun, İsrail yetkililerinin gözetimi ve koruması altında gerçekleştiği belirtildi.

Arap Birliği Sözcüsü Cemal Rüşdi, işgalin her gün Gazze'de işlediği suçların, Batı Şeria'daki şiddet, evlerin yakılması, tarım arazilerinin yok edilmesi ve mal varlıklarının tahrip edilmesindeki artışı örtmemesi gerektiğini açıkladı. Bu suçların her gün silahlı yerleşimciler tarafından işlenirken, İsral'in aslında yerleşimci bir hükümet olduğunu ve bu suçları örtbas ettiğini ve işledikleri dehşet verici eylemlerden hesap vermediğini söyledi.

Rüşdi, bazı ülkelerin bazı yerleşimcilere yaptırım uygulamasının, artan bu olumsuz fenomeni durdurmak ve Batı Şeria'daki sivil Filistinlilere koruma sağlamak için yetersiz ve geç kalınmış küçük bir adım olduğunu vurguladı.