Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
Kübra ÇETİNDAĞ | Sürdürülebilirlik Pazar 25 Şubat 2024 16:31

BİNALAR İÇİN SU YALITIMINA ÖNEM VERİLMELİ

ODE Yalıtım, 2023 yılında yayınladığı ve binaların depreme karşı dayanıklılığında su yalıtımının öneminin farkında olunmadığını ortaya koyan "Su Yalıtımı ve Binaların Deprem Güvenliği Algı Araştırması"nın ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Nil Türkeri'nin rehberliğinde, Y. Mimar Canan Baş ve Y. Mimar Sürhan Artuğ'un katkılarıyla konuyu akademik boyutta ele aldığı referans kitabı "Binalarda Su Yalıtımı"nı 23 Şubat'ta gerçekleştirdiği bir etkinlikle tanıttı.

Binalar için su yalıtımına önem verilmeli

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyeleri Ozan Turan ve Erhan Özdemir, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Nil Türkeri’nin katımıyla gerçekleşen etkinlikte, su yalıtımının depreme karşı dayanıklılıkla ilişkisi de ele alındı. 

Su yalıtımının önemi bilinmiyor

ODE Yalıtım olarak kuruldukları günden beri hem ülkeye hem de sektöre değer katma vizyonuyla hareket ettiklerini ve çalışmalarını bu amaca yönelik planladıklarını belirten ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, “1999 yılında ‘Binalarda ve Tesisatta Isı Yalıtımı’ ve 2011 yılında ‘Isı Yalıtımı’ kitaplarını yayınlayarak sektöre değer katma yolunda önemli bir adım atmıştık. 2021 yılında tamamen yenilediğimiz ‘Uygulamalı ve Örnekli Isı Yalıtımı’ kitabıyla bu vizyonu bir adım ileriye taşımıştık. Şimdi ise dördüncü akademik referans kitabımızı kamuoyu ile buluşturuyoruz. Binalarda Su Yalıtımı kitabını hazırlamak istememizin en önemli nedenlerinden biri hayatımızın tam merkezinde olan deprem gerçeğiydi. Geçtiğimiz yıl yayınladığımız ‘Su Yalıtımı ve Binaların Deprem Güvenliği’ algı araştırmasında vatandaşlarımızın sadece yüzde 2,2’sinin binaların depreme karşı dayanıklılığında su yalıtımının önemli olduğunu düşünmesi bu kitabın hazırlıklarına hız vermemiz ve kamuoyunu bilinçlendirme ihtiyacını hissettirdi. Su yalıtımının standartlara uygun yapılmaması durumunda bir binanın taşıma kapasitesinin 10 yıl içerisinde yüzde 66 oranında azalıyor olması, bizim gibi deprem coğrafyası üzerinde yaşayan bir toplum için büyük bir risk teşkil ediyor. İşte bu tespitle çıktığımız yolda hazırladığımız akademik değer taşıyan bu kitabı sektörümüze ve ülkemize armağan etmenin gurunu yaşıyoruz” dedi.

ABONE OL