Dolar $
32.53
%0.16 0.05
Euro €
34.86
%0.3 0.1
Sterlin £
40.84
%0.42 0.17
Çeyrek Altın
3958.02
%-0.69 -27.06
SON DAKİKA
Teknoloji Çarşamba 18 Ekim 2023 14:53

BULUT VERİ ANALİTİĞİ İSTANBUL ZİRVESİ 2023 GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Teknoloji ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin bir araya geldiği "Cloud Data Analytics- İstanbul Summit 2023" etkinliği Hilton Istanbul Bosphorus Otel'de gerçekleştirildi.

Bulut Veri Analitiği İstanbul Zirvesi 2023 gerçekleştirildi

Veri analitiği, bulut bilişim ve yapay zekâ alanındaki güncel gelişmeleri ve yeniliklerin paylaşıldığı zirvenin açılış konuşmasını yapan yazılım hizmeti danışmanlığı ve veri analizi şirketi Ereteam'ın CEO'su Kutlay Erdal Şimşek "Ereteam Cloud Data Assessment" çözümünü anlattı.

Şimşek, "Bulut veri kullanımıyla bankada, telekomünikasyonda ve farklı endüstri kurumlarında farklı servis modelleriyle müşteriye uygun ihtiyaçların karşılamasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu etkinlikte bulut veri stratejisini nasıl geliştirebileceğimiz, bu yapıya nasıl geçeceğimiz ve yeni teknolojilerle bunu nasıl buluşturacağımızla ilgili sizleri bilgilendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Redesign kurucu ortağı Yiğit Kulabaş da bilişimin gelişme sürecini anlatarak, verinin nasıl kullanılacağı, toplanacağı, nasıl işleneceği ve neden kullanılacağına dair bilgiler aktardı.

Amazon Web Hizmetleri Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, bilişimde 5-6 yıldan bu yana üst üste birçok dalganın geldiğini belirterek bu dalgaların kurumları büyük bir kırılma noktasına getirdiğinin altını çizdi.

Aydın, "Internet hayatımızı değiştirdi, Yapay Zekâ (AI) ise bunun farklı versiyonunu yapıyor. Ben bunu yıkıcı teknolojilerin yükselişi olarak görüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

IBM Türkiye Genel Müdürü ve Teknoloji Lideri Işıl Kılıç Gürtuna da yapay zekanın sürdürülebilir bir dünya için uygulanabilir olmasının önemine değinerek tüm çözümlerin "hibrit cloud (bulut)" üzerinden olacağına inandığını belirtti.

Etkinlik, "Bulutta Veri ve Analitik Endüstriye Neler Kazandıracak" konulu panelle devam etti.

- "Teknolojileri buluta taşıdığımız zaman işimizi daha çabuk yapıyoruz

HCL Software Türkiye, Yunanistan, İsrail Bölgesi Satış lideri Gülçin Büyükçil, "Bulutta Veri ve Analitik Endüstriye Neler Kazandıracak" konulu panelde yaptığı konuşmasında müşterilerini bölümlere ayırmaya başladıklarını belirtti.

Büyükçil, "Biz bu teknolojileri buluta taşıdığımız zaman işimizi daha çabuk yapıyoruz. Yapılan bir işin sonuçlarını görme kısmında eskiden raporlamaya çok zaman ayırıyorduk. Şimdi ise bu teknolojiler bulutta olduğundan çok daha hızlı ve akıllı sonuçları zahmetsizce görüyoruz." açıklamasını yaptı.

LuckyEye CEO’su Tolga Artan ise yapay zekâ uygulamalarında en çok zorlandıkları kısmın şirketlere ne önerecekleri konusunda yaşanan sıkıntı olduğunu belirtti ve bu noktada Generic AI’nin bu açığı kapatacağına inandıklarını ifade etti.

ReDesign kurucu ortağı Engin Çomakçı, müşteri deneyiminin ortaya çıkışına dair verdiği örneklerle bilgi aktardı. BTS Teknolojileri CEO’su Attila Bayrak, veri okur yazarlığının geliştiğini gördüklerini ifade etti.

Limon Cloud CEO’su Hakkı İbrahim Ünyeli de, “karbon salımının arttığı dünyada, bulut teknolojilerini kullanarak bu salınımı azaltabilirsiniz." vurgusunu yaptı. 

Bilişim ve yazılım dünyasının uzman isimlerinin yer aldığı zirvede, katılımcılara bulut yolculuklarını güçlendirecek ücretsiz bulut veri değerlendirmesinde sunuldu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR