Dolar $
32.33
%-0.12 -0.03
Euro €
34.94
%0.26 0.09
Sterlin £
40.91
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
3912.44
%-0.12 -4.75
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | GÜNCEL Salı 23 Nisan 2024 19:00

BURSA'DA 23 NİSAN COŞKUSU

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çocuk Şenliği düzenledi.

Bursa'da 23 Nisan coşkusu

23 Nisan coşkusu, yüzlerce çocuk ve ailelerinin katılımıyla Altıparmak Caddesi’nden Merinos Parkı’na doğru yapılan kortej yürüyüşüyle başladı.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla marşlar söyleyerek ve şiirler okuyarak yürüyen çocuklara, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da eşlik etti.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borçlu olduklarını söyleyen Başkan Bozbey, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada çocuklara adanmış tek bayramdır. Bunu da çocuklara adayan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Onun değerinin bilincindeyiz ve onun izindeyiz. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın 23 Nisan, yaşasın çocuklarımız” dedi.

Merinos Parkı içerisinde hazırlanan alanda devam eden şenlikler kapsamında birbirinden renkli programlar düzenlendi. Başkan Bozbey’in startını verdiği Minik Adımlar Koşusu’na katılan çocuklar, kıyasıya mücadele etti.

Etkinlikte çocuk halk dansları gösterisi, öğrenci şarkı performansı, cimnastik gösterisi, BTM bilim ve bubble show, çocuk halk dansları, kick-boks, çocuk zumba, sihirbaz gösterileri yapıldı. Başkan Mustafa Bozbey ve beraberindekiler, alanı gezerek çocuklarla sohbet etti.

ABONE OL