Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Gastronomi Cumartesi 09 Aralık 2023 16:08

ÇAY SAATLERİNE KEYİF KATAN LEZZET: KOLAY GÖZLEME

Beş çayı saatleri, hepimizin vazgeçilmezi… Peki, günün bu en keyifli saatini enfes bir lezzet ile tatlandırmaya ne dersiniz? Damaklarda unutulmaz tatlar bırakmak isteyenlerin mutfaktaki yardımcısı Yuva, çay saatlerini lezzetlendirecek nefis bir öneri sunuyor: Kolay gözleme

Çay saatlerine keyif katan lezzet: Kolay gözleme

Sağlıklı ve enfes lezzetlerin “Yuva”sı, pratik ürünleriyle zamandan tasarruf ederken, birbirinden leziz tariflere imza atmaya devam ediyor.

 

170 yılı aşkın tecrübesi ve deneyimi ile fırıncılık sektörüne hizmet eden Lesaffre Türkiye Baking Center ustaları, mutfakların pratik yardımcısı Yuva Kolay Hamur ile yapılabilecek, enfes bir gözleme tarifi ile karşınızda.

 

Zamandan tasarruf ettiren bir öneri

Hamurun kolay ve hızlı kıvam almasını, yırtılmadan kolaylıkla açılmasını sağlayan Yuva Kolay Hamur karışımı, yoğurma ve dinlenme süresini neredeyse yarı yarıya kısaltır. Kolay Hamur sayesinde zamandan tasarruf ederken, dilediğiniz lezzeti kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabilirsiniz.

 

Gerekli malzemeler

Un                                        4,5 su bardağı (495 g)

Yuva Instant Kuru Maya      1 paket (11 g)

Yuva Kolay Hamur               1 paket (35 g)

Tuz                                       Yarım çay kaşığı (2 g)

Şeker                                    1 tatlı kaşığı (6 g)

Su                                         3,5 su bardağı (700 ml)

 

Yapılışı

Un, maya, Yuva Kolay Hamur, tuz, şeker ve suyu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 5 dakika dinlendirin. İç malzeme için, dilediğiniz kadar lor peyniri ve sıvı yağı karıştırın. Hamuru yaklaşık 15 eşit parçaya bölün. Bezeleri merdane yardımıyla incelterek tabak büyüklüğünde açın. Üzerini kapatarak, yaklaşık 20 dakika mayalandırın. İç malzemeyi sürün, zarf şeklinde katlayın. Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın. Gözlemeleri yağlanmış tava veya sacda alt-üst ederek pişirin.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR