Dolar $
32.27
%-0.01 -0
Euro €
35.06
%-0.3 -0.1
Sterlin £
40.9
%-0.24 -0.09
Çeyrek Altın
4025.97
%0.05 1.92
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Perşembe 02 Mayıs 2024 13:00

CHANG'E-6, AY'IN KARANLIK TARAFINDAN DÜNYA'YA İLK ÖRNEKLERİ GETİRECEK

Çin Ulusal Uzay İdaresi (CNSA), Çin'in ay keşif projesinin dördüncü aşamasını oluşturan Chang'e-6 misyonu kapsamında Ay keşif aracının 3 Mayıs'ta Çin'in güneyindeki Wenchang Uzay Aracı Fırlatma Merkezi'nden fırlatılacağını duyurdu.

Chang'e-6, Ay'ın karanlık tarafından Dünya'ya ilk örnekleri getirecek

Çin Ulusal Uzay İdaresi (CNSA), Çin’in ay keşif projesinin dördüncü aşamasını oluşturan Chang’e-6 misyonu kapsamında Ay keşif aracının 3 Mayıs’ta Çin’in güneyindeki Wenchang Uzay Aracı Fırlatma Merkezi’nden fırlatılacağını duyurdu.

Fırlatma öncesinde hazırlıklar istikrarlı bir şekilde ilerliyor. Chang’e-6 ay keşif aracı Uzun Yürüyüş-5 Y8 taşıyıcı roketiyle uzaya gönderilecek. Ay keşif aracının Ay’ın karanlık tarafından örnekler alacağı misyonun insanlık tarihinde bir ilk olacağı bildirildi.

Uzay aracı, Ay’ın uzak tarafına ve geriye doğru 53 günlük bir yolculuğa çıkacak ve Ay’ın tarihini anlamamıza yardımcı olacak toprağı ve kayaları Dünya’ya getirecek. Getirilecek örnekler, milyarlarca yıl önce büyük nesnelerin Ay’a ve Dünya’ya nasıl ve ne zaman çarptığı ayrıca Ay’ın karanlık tarafının diğer tarafından neden bu kadar farklı olduğunu anlamak için araştırmalara temel oluşturacak.

ABONE OL