Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazar 24 Mart 2024 18:00

ÇİN BAŞBAKANI: ÇİN EKONOMİSİNİN İSTİKRARLI VE UZUN VADELİ İYİLEŞME EĞİLİMİ DEĞİŞMEDİ

2024 Çin Kalkınma Forumu (CDF), bugün başkent Beijing'de başladı.

Çin Başbakanı: Çin ekonomisinin istikrarlı ve uzun vadeli iyileşme eğilimi değişmedi

2024 Çin Kalkınma Forumu (CDF), bugün başkent Beijing’de başladı.

Toplantının açılışında konuşan Çin Başbakanı Li Qiang, “Ekonominin işleyişinde toparlanma eğilimi sürerken, yeni endüstriler, yeni iş modelleri ve yeni motivasyon unsurları hızla gelişiyor. Güçlü esneklik, dev potansiyel ve canlılık sergileyen Çin ekonomisinin istikrarlı ve uzun vadeli iyileşme eğilimi değişmedi.” dedi.  

Çin’de ekonomik çalışmalara ilişkin düzenlemeler yapılırken piyasaya saygıya ve işletmelere yönelik hizmetlere öncelik verildiğine işaret eden Başbakan Li, hükümet ile işletmeler arasındaki karşılıklı güvenle kazan-kazana dayalı bir durum oluşacağına inandığını ifade etti.

Uluslararası düzende büyük değişimler yaşandığına ve dünya ekonomisinin birçok sınamayla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Başbakan Li, Çin’in pragmatik ve verimli adımlarla yüksek nitelikli kalkınmayı ilerleterek dünya ekonomisinin toparlanmasına ve istikrarlı bir şekilde gelişimine daha fazla kesinlik ve pozitif güç katacağının altını çizdi.

Li Qiang, “Makroekonomik politikalara dair düzenlemeleri yoğunlaştırırken politika koordinasyonunu güçlendireceğiz. İç talebi artırmaya odaklanarak birleşik bir ulusal piyasanın inşasını güçlendireceğiz. İnsan odaklı yeni tip kentleşmenin yanı sıra, büyük ölçekli ekipmanların güncellenmesi ve tüketim mallarının yenilenmesini hızlandıracağız. Modern bir endüstriyel sistemin inşasına hız vererek, bilimsel ve teknolojik inovasyon yoluyla endüstriyel inovasyonu güçlendireceğiz ve yeni gelişen sektörlerin büyümesine, geleceğe yönelik sektörleri ilerleterek yeni nitelikli üretici güçlerin geliştirilmesine odaklanacağız. Yeşil dönüşümü devamlı olarak güçlendirerek ekolojiye öncelik vermeyi ve yeşil kalkınma yolunu kararlılıkla sürdüreceğiz. Çin ekonomisinin uzun vadeli, sürdürülebilir ve sağlıklı şekilde gelişmesi için farklı risklerin önlenmesi için çaba göstereceğiz.” diye konuştu.

Çin ekonomisinin dünya ekonomisiyle entegre olduğunu hatırlatan Li Qiang, piyasa odaklı, hukukun üstünlüğüne dayalı ve uluslararasılaşmış bir iş ortamı oluşturulması için çaba sarf etmeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Çin Devlet Konseyi’ne bağlı Kalkınma Araştırmaları Merkezi tarafından organize edilen ve 24-25 Mart günlerinde düzenlenen toplantının açılış törenine Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga ve Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva’nın da aralarında bulunduğu 400 kişi katıldı.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR