Dolar $
32.82
%0.12 0.03
Euro €
35.08
%0.03 0.01
Sterlin £
41.6
%-0.06 -0.02
Çeyrek Altın
3928.44
%-0.72 -28.19
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Çarşamba 22 Mayıs 2024 07:01

ÇİN'DEN ARAP ÜLKELERİNİN DAYANIŞMASINA DESTEK

33. Arap Birliği Zirvesi kısa süre önce Bahreyn'de düzenlendi. Filistin-İsrail meselesine ağırlık verilen zirvede Bahreyn Deklarasyonu ve ilgili bildiriler onaylandı.

Çin'den Arap ülkelerinin dayanışmasına destek

33. Arap Birliği Zirvesi kısa süre önce Bahreyn’de düzenlendi. Filistin-İsrail meselesine ağırlık verilen zirvede Bahreyn Deklarasyonu ve ilgili bildiriler onaylandı. Arap ülkelerinin Filistin meselesindeki ortak tutumunu vurgulayan zirvede, Çin’in Arap ülkelerine verdiği destek, özellikle de Filistin meselesinde sergilediği tutum da takdirle karşılandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin bugün düzenlenen olağan basın toplantısında konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Çin, 33. Arap Birliği Zirvesi’nde Filistin-İsrail meselesine odaklanıldığını ve ilgili deklarasyonların ve bildirilerin onaylandığını gözlemledi, toplantıda iki devletli çözümün hayata geçirilmesine, uluslararası bir barış konferansının toplanmasına ve Filistinli gruplar arasında uzlaşma sağlanmasına destek verilmesini takdirle karşılıyor ve aynı zamanda uluslararası toplumu ve etkiye sahip büyük ülkeleri uluslararası krizleri çözerken ‘siyasi hesaplardan’ ve ‘çifte standartlardan’ vazgeçmeye çağırıyor.”

Wang, Arap ülkelerinin Filistin meselesinde birliği güçlendirmelerini ve daha büyük bir rol oynamalarını destekleyen Çin’in, koordinasyonu ve işbirliğini güçlendirmek için Arap ülkeleriyle birlikte çalışmaya devam etmeye ve Filistin ile İsrail arasındaki mevcut gerilimin hafifletilmesine ve Filistin meselesini iki devletli çözümün doğru yörüngesine oturtulmasına katkıda bulunmaya hazır olduğunun altını çizdi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR