Dolar $
32.6
%0.22 0.07
Euro €
34.82
%0.2 0.07
Sterlin £
40.54
%-0.14 -0.05
Çeyrek Altın
4076.56
%0.23 9.13
SON DAKİKA
GÜNDEM Pazartesi 16 Eylül 2019 07:39

74 BİN ZİYARETÇİ

11 Eylül'deki ön izlemenin ardından kapılarını açan 14. Contemporary Istanbul'u, 5. günü ile birlikte toplam 74 bin kişi ziyaret etti.

74 bin ziyaretçi
11 Eylül'deki ön izlemenin ardından kapılarını açan 14. Contemporary Istanbul'u, 5. günü i

11 Eylül’deki ön izleme ile açılan ve 5 gün boyunca ziyarete açık olan bölgenin önde gelen sanat fuarı Contemporary Istanbul, yoğun geçen pazar günün ardından akşam saat 19.00’da kapılarını kapattı.  Akbank ana sponsorluğunda 14. kez kapılarını açan fuarın kapanışının ardından Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli görüşlerini şu şekilde aktardı:

“Bu yıl fuara inanılmaz bir ilgi vardı. Her yaştan sanatseverin, yerli ve yabancı koleksiyoncuların, gençlerin, yerli ve yabancı yazılı ve görsel medyanın ilgi odağında olduk. Bu çağdaş sanat adına çok mutlu edici, ülkemiz için de çok mutlu edici; sanata olan ilginin her yıl giderek artması, insanların sanata dokunması, hissetmesi yaptığımız işin, verilen emeklerin yerine ulaşmış olması “evet doğru yoldayız” dedirtiyor. Şimdi dinlenmeden yeni bir döneme, gelecek yıla hazırlanmanın zamanı… Yine çok çalışıp, daha çok galeri, daha çok sanatçı ve eserle, 15. kez kapılarımızı açmak için yelkenleri doldurup denize açılma vakti ve İstanbul için çalışma vakti.”

Akbank Ana Sponsor

13 yıldır Contemporary Istanbul’a destek veren Akbank, bu yılki 14. Edisyonun da ana sponsoru.  Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer bu yıl ki fuara dair açıklamalarda bulundu: “Akbank, çağdaş sanatın ülkemizdeki gelişimine büyük katkı sağlayan Contemporary İstanbul’u 14 yıldır aralıksız destekliyor. Topluma değer katan ve fayda sağlayan her alanda gelişimi, değişimi ve yeniliği önceliklendiren Akbank, kültür ve sanat alanında da yıllardır pek çok önemli proje sürdürüyor. Akbank sürdürdüğü kültür ve sanat projelerinde yerel ve evrensel mirasın korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasını ve binlerce sanatsevere ulaşmasını hedefliyor. Türkiye’de çağdaş sanatı geniş kitlelerle tanıştıran ve kültür sanat gündeminin üst sıralarına taşıyan Contemporary İstanbul, Akbank’ın ana sponsorluğunda, global düzeyde bir çağdaş sanat etkinliğine dönüştü. Akbank, dünya çağdaş sanat çevrelerinde yakından izlenen Contemporary İstanbul’u desteklemeye devam edecek.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR