Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Gastronomi Pazar 17 Aralık 2023 10:47

DÜNYACA ÜNLÜ RESTORAN REHBERİ GAULT&MİLLAU'DA YER ALDI

Türkiye'ye adım atan dünya gastronomisinin en seçkin rehberlerinden olan Fransa menşeili rehber Gault&Millau, Türkiye gastronomi dünyasına giriş yaptı. Türkiye'den 200 en seçkin restoran, Gault&Millau Türkiye Rehberi'nde yer aldı. Rehberde yer alan Yüksel Balık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Karakış, "Gastronomi dünyasındaki böyle kıymetli bir rehberde yer almak ve ödüllendirilmek bizleri çok gururlandırdı. Deniz ürünleri kategorisinde aldığımız bu ödül motivasyonumuzu daha da artırdı. Türk gastronomi dünyasının böylesine değerli bir rehberde böyle güçlü bir şekilde yer alması ülkemiz açısından çok değerli. Gastronomimizi, restoranlarımızı, kalitemizi ve hizmetimizi ne kadar çok tanıtırsak, ülke ekonomisine o kadar çok katkı sunabiliriz. Çünkü ülkemizdeki restoranların kalitesi dünyanın birçok ülkesinde yok." ifadelerini kullandı.

Dünyaca ünlü restoran rehberi Gault&Millau'da yer aldı

Uluslararası anlamda en prestijli rehberlerden biri olarak kabul edilen, 1965 yılında iki restoran eleştirmeni Henri Gault ve Christian Millau tarafından kurulan Fransa menşeli restoran rehberi Gault & Millau ilk Türkiye seçkisini açıkladı. Türkiye gastronomisine girişini yapan restoran derecelendirme sisteminin ilkinde 500 restoran arasından en iyi mekanlar ödüllendirildi. Ödül alan restoranlar arasında Yüksel Balık da yer aldı. Alınan ödül hakkında değerlendirmelerde bulunan Yüksel Karakış, “Yüksel Balık olarak 25 yılı aşkın süredir geleneksel Türk balıkçısı anlayışıyla müşterilerimize hizmet veriyoruz. Gastronomi dünyasındaki böyle kıymetli bir rehberde yer almak ve ödüllendirilmek bizleri çok gururlandırdı. Deniz ürünleri kategorisinde aldığımız bu ödül motivasyonumuzu daha da artırdı. İlk günkü gibi aynı heyecan ve azimle kaliteli hizmet anlayışımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Gault&Millau rehberine giren ve ödül kazanan diğer tüm restoranlarımızı ve şeflerimizi de tebrik ediyorum.” dedi.

 

ÜLKE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI

Bu rehberin Türkiye’ye getirilmesinin ve Türkiye’den toplamda 200 restoranın bu seçkide yer almasının çok değerli olduğuna dikkat çeken Yüksel Karakış, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemiz gastronomide dünya ile yarışabilecek düzeyde çok başarılı restoranlara sahip. Balık restoranlarında da durum böyle. Dünyanın birçok noktasındaki balık restoranlarına gidip yerinde inceledim. Birçok restoranımızın dünyada bilinen restoranların kalitesiyle yarıştığını hatta onları geçtiğini gördüm. Gastronomimizi, restoranlarımızı, kalitemizi ve hizmetimizi ne kadar çok tanıtırsak, ülke ekonomisine o kadar çok katkı sunabiliriz.” diye konuştu.


ABONE OL