Dolar $
32.56
%0.12 0.04
Euro €
34.93
%-0.14 -0.05
Sterlin £
40.73
%-0.15 -0.06
Çeyrek Altın
4011.38
%0.48 18.92
SON DAKİKA
Otomotiv Perşembe 25 Şubat 2021 02:27

EN GÜÇLÜ BMW SAHNEYE ÇIKIYOR

Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörü olduğu BMW, bugüne kadar ürettiği en güçlü ve performanslı seri üretim modeli olan yeni BMW M5 CS'i, yılın ikinci çeyreğinden itibaren Türkiye'de yollarla buluşturmaya hazırlanıyor.

En güçlü BMW  sahneye çıkıyor

Kısa zaman önce tanıtılan yeni M3 CS, M4 CS ve M2 CS’den sonra M5 CS, M model ailesinin en tepe noktasında yerini almaya hazırlanıyor. Markanın sınırlı sayıda üreteceği yeni M5 CS, lüks görünümüyle birleşen çarpıcı ve sportif performansıyla standartları yeniden belirliyor. Yeni M5 CS’in 4.4 litrelik TwinPower V8 motoru, 635 beygir güç ve 750 nm tork üreterek modelin BMW M tarihindeki en güçlü model olmasını sağlıyor. Drivelogic 8 ileri M Steptronic şanzıman ve M xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi yeni M5 CS’in muazzam gücünü yola aktarmasında yardımcı olurken, saf sürüş performansı isteyenler içinse yalnızca arkadan itiş modu sunuyor.

Hafiflikten gelen güç

İncelikli bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan hafif tasarım, yeni M5 CS’in, M5 Competition'a göre yaklaşık 70 kilogram daha hafif olmasına imkan tanıyor. Yeni M5 CS, düşük ağırlığı sayesinde 0-100 km/s hızlanmasını yalnızca 3 saniyede tamamlarken, elektronik olarak sınırlandırılan 305 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. Araçta kullanılan kaput, dış ayna kapakları, arka rüzgarlık, arka difüzör, M Power motor bölmesi kapağı ve susturucu, otomobilin performansını doğrudan etkileyen ağırlığın düşürülmesine katkı sağlayan karbon fiber takviyeli plastikten üretildi. Yeni M5 CS, arzu edilen sürüş özelliklerinin seçilebilmesi için hem M xDrive sisteminin hem de tüm dinamik sürüş bileşenlerinin ayrı ayrı yapılandırılabilmesine olanak tanıyor. 

İster yolda ister pistte kullan!

Yeni M5’te kullanılan 12,3 inçlik bilgi-eğlence ekranı, yeni M5 CS’de de yerini alıyor. Böylelikle sürücüler, BMW M xDrive dört tekerlekten çekişin birçok özelliğini kolaylıkla kullanabiliyor. M Modu düğmesini kullanılarak ROAD (yol) ve SPORT (spor) ayarları arasında hızlı bir geçiş yapılabiliyor. Bu özellik sayesinde M Modu düğmesine basılı tutup ardından merkezi ekrandaki komut istemini onaylanarak yeni M5 Competition'da olduğu gibi TRACK (pist) moduna hızlı bir geçiş yapılabiliyor.


ABONE OL
Renault Nisan