Dolar $
32.56
%0.02 0
Euro €
34.94
%0.17 0.06
Sterlin £
40.65
%0.1 0.04
Çeyrek Altın
3976.68
%0.06 2.49
SON DAKİKA
Enerji Salı 19 Ekim 2021 09:33

"ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİ İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİR ALINIYOR"

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun (EKK) dün gerçekleşen toplantısında enerji arz güvenliğini teminde gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

"Enerji arz güvenliği için her türlü tedbir alınıyor"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapılan toplantıda, küresel ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ile yapısal konuların kapsamlı şekilde ele alındığı belirtildi.

Toplantıda ham petrol, doğalgaz ve kömür fiyatlarında dünyada son dönemde yaşanan fiyat hareketleri ve Türkiye'ye yansımalarının değerlendirildi. Haberde enerji arz güvenliğini temin etme çerçevesinde gerekli tüm tedbirlerin alınmakta olduğu da belirtildi.

Türkiye'nin bu yıl tarihin en yüksek seviyesine yükselmesi beklenen doğalgaz talebi Ankara'yı yüksek fiyatların hakim olduğu uluslararası spot piyasalardan doğalgaz temin etmek zorunda bırakacak görünürken, bu yıl sona erecek uzun vadeli ithalat sözleşmelerinin de yenilenme dönemi geliyor.

Toplantıda 2022 yılı bütçesi, güncel ekonomik konular, küresel enerji piyasasındaki son dönemdeki gelişmeler, kamu uygulamalarında ürün ve ekonomik faaliyet sınıflandırmasının uyumlaştırılması ile tarımsal hasılanın artırılması konularının görüşüldüğü belirtildi.

Habere göre ayrıca toplantıda tarımsal üretimi artırmaya yönelik politikalar ve somut projeler ele alınarak, bitkisel ve hayvansal üretimin artırılmasına yönelik projeler detaylı görüşüldü.

EKK Haziran sonunda Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile ekonomik İstikrarla ilgili gelişmeleri izlemek ve değerlendirmek üzere kurulmuştu.

Kurul Hazine ve Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Sanayi ve Teknoloji, Tarım ve Orman, Ticaret bakanları ile Strateji ve Bütçe Başkanı'ndan oluşuyor. Gerektiğinde ilgili kurumlar da toplantıya davet ediliyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR