Dolar $
32.4
%-0.25 -0.08
Euro €
34.75
%0.01 0
Sterlin £
40.8
%0.38 0.15
Çeyrek Altın
3949.81
%-0.89 -35.16
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Salı 16 Nisan 2024 16:00

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN BUDAPEŞTE'YE TEKNİK ZİYARET

Avrupa Birliği tarafından oluşturulan "Net Zero Cities Projesi" İkiz Şehirler Öğrenme Programı kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ikiz şehir (Twin Cities) olarak eşleştiği Macaristan'ın Budapeşte şehrine teknik ziyaret gerçekleştirdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden Budapeşte'ye teknik ziyaret

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Macaristan’ın Budapeşte Cares Projesi hakkında bilgi almak ve yenilenen binaları incelemek üzere teknik ziyaretlerde bulundu.

Gerçekleşen ziyarette, Budapeşte Belediyesi tarafından konutların düşük enerji performansı ve enerji yoksulluğuyla mücadele etmek amacıyla ticari bankalar ve uluslararası finansal aktörlerle işbirliği içinde, kentlilerin katılımını ve bu konudaki farkındalığının arttırılması sağlamak amacıyla kurulacak İklim Ajansı hakkında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi teknik heyeti bilgilendirildi.

Ziyarette Eskişehir teknik ekibi ajansın kurulum sürecinin yanı sıra proje ortakları ile veri toplama, enerji verimliliği konusunda teknik parametreler ve finansal destekler konularında fikir alışverişinde bulundu.

Program, yenilenen konut projelerinin yerinde incelenmesi ile son buldu.