Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Gastronomi Salı 09 Ocak 2024 11:27

GASTRONOMİ ŞEHRİ ÜSKÜDAR'IMIZDA MUTFAK SANATLARI AKADEMİSİ'Nİ HİZMETE AÇTIK

Üsküdar Belediyesi olarak; yaşam boyu eğitim faaliyetleri kapsamında bireyin bilgi ve yetkinliklerinin geliştirilmesine katkı sağlayan, kişisel birikimlerini artıran, meslekî ve sanatsal bilgilerini geliştirmek suretiyle kazanç ve istihdam imkânlarını genişletiyoruz.

GASTRONOMİ ŞEHRİ ÜSKÜDAR'IMIZDA MUTFAK SANATLARI AKADEMİSİ'Nİ HİZMETE AÇTIK

ÜSMEK çatısı altında tamamen ücretsiz bir kursu; Üsküdar Belediyemiz, Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim ile iş birliği içinde Bağlarbaşı Muratreis Mahallesi’nde alt yapısı ve iç donanımlarıyla yepyeni bir Mutfak Sanatları Akademisi’ni 8 Ocak tarihinde Üsküdarlıların hizmetine açtık.

Yenidershane Sokak üzerindeki ÜSMEK Mutfak Sanatları Akademisi açılışına Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen’in yanı sıra Ak Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Semih Durmuş da katıldı. 

Başkanımız açılışta yaptığı konuşmada ilçede mutfak sanatlarına ilişkin yoğun bir talebin olduğunu belirterek, “Mutfak sanatları akademisi yani burası bir yemek kursu, yemek atölyesi.  Burada Üsküdarlı hemşehrilerimiz böylesine güzel bir kursla, iyi bir eğitim ve güzel bir zenginlik elde edecekler. Üsküdar da çok özel bir merkez haline gelmiş olan bu ÜSMEK Mutfak Sanatları Akademisi hayırlı uğurlu olsun. Bu güzel bina, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim müdürlüğümüzün bir binası. Binanın en üst katına çok güzel bir Mutfak Sanatları Akademisi kurduk. Önemli bir ihtiyacımız olan bu mutfak sanatları konusunda bir uygun bir mekân, bir ortam, sıkıntımız vardı. İşte gördüğünüz gibi bu güzel binada ve Üsküdar’ın en güzel noktasında bu akademiyi açmış oluyoruz. Binamız haftanın yedi günü Üsküdarlılara hizmet verecek” dedi.

Başkanımız Hilmi Türkmen, konuşmasının devamında kahvecilik (Barista) konusunun da son yıllarda büyük rağbet gördüğünü vurgulayarak bu konuya da özel önem verdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Üsmek Mutfak Sanatları Akademisi’nin açılışı için kurdele kesimi gerçekleşti. Kurs haftanın her günü sabah 09.00’dan akşam 21.10'a kadar hizmet verecek. Merkezde Aşçılık, Pastacılık ve Barista (kahvecilik) alanında yılda yaklaşık 1200 kişi eğitim alacak. 

Tamamen ücretsiz olan akademiye başvuru ve kayıtlar, usmek.org/kayit adresinden yapılacak.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR