Dolar $
32.26
%-0.03 -0.01
Euro €
34.68
%-0.08 -0.02
Sterlin £
40.35
%-0.11 -0.04
Çeyrek Altın
3931.93
%0.14 5.47
SON DAKİKA
GÜNDEM Cuma 31 Mart 2023 02:39

GAZETECİ ENGİN ÇAĞLAR'A "ALTIN KALEM"

Sanat ve medya dünyasının prestijli ödülleri arasında gösterilen ve Türkiye'de özellikle Türk Sanat Müziği'nin "Oscar Ödülleri" olarak kabul edilen "5. OnurAkayMedya Yılın Dijital Altın Ödülleri" sahiplerini buldu.

Gazeteci Engin Çağlar'a

Kültür ve sanat ödülleri jüri başkanlığını usta sanatçı ve öğretim görevlisi Nilgün Acar Onat, medya, basın ve magazin ödülleri jüri başkanlığını ise yorumcu Erol Köse üstlendi. 5. OnurAkayMedya Yılın Dijital Altın Ödülleri’nde, Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü usta gazeteci Engin Çağlar, “Yılın Yazı İşleri Müdürü Ödülü’ne layık görüldü ve jüri tarafından Altın Kalem’le ödüllendirildi. 

“Müzeyyen Senar Büyük Ödülü” Diva Bülent Ersoy’a layık görüldü. Ersoy Elmas Plak’la ödüllendirildi. Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görülen Gönül Yazar’a da “Altın Plak” verildi. Altın Mikrofon’la ödüllendirilen opera sanatçısı Murat Karahan “Yılın Sanatçısı” seçilirken, Altın Oscar’la ödüllendirilen İlhan Şen ise “Yılın Oyuncusu” oldu. 

Nilgün Acar Onat, Melihat Gülses, Ayşe Mine, Onur Akay, TRT Ankara Radyosu Şefi İpek Dereli, bestekârlar Osman Babuşçu ve Erol Bingöl gibi usta sanatçıların da jüri üyesi olduğu ve unutulmaz şarkıların bestekârı Erol Sayan’ın jüri başkanlığında verilen “Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça Sanat Ödülü” de Türkiye’de ilk kez verildi. 

Ödüle beste dalında ünlü şarkıların bestekârı Bilge Özgen, ses dalında ise usta sanatçılar Meral Uğurlu ve Münip Utandı layık görüldü. “Şef Süheyla Altmışdört Büyük Ödülü”, hâlâ hayatta olan ve “Hocaların Hocası” unvanına sahip olan Şef Süheyla Altmışdört’ün jüri başkanlığında belirlendi ve Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu emekli şefleri Ender Ergün, Fatih Salgar ve şimdiki şefi Mehmet Güntekin Altın Baton’la ödüllendirildi. 

“Cemal Safi Şiir Ödülü” şair Vural Şahin’in, “6 Aralık Türk Sanat Müziği Günü Özel Ödülü” ise İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim görevlisi ve Türk sanat müziği sanatçısı Gülşah Sönmez’e verildi. 

Türk sanat müziği sanatçısı Murat Seçkin’in yorumladığı, sözleri şair Hüseyin Balkancı’ya, bestesi ise TRT sanatçısı Cengizhan Sönmez’e ait olan “Bir Yudum da Sevmedin mi? isimli eser ise “Yılın Şarkısı” seçildi. Usta bestekârlar Amir Ateş, Zekai Tunca ve Turhan Taşan’a da “Yaşam Boyu Onur Ödülü” verildi. 

Ayrıca, “Altın Plak” alan sanatçıların albümlerinde yer alan ve jürinin belirlediği klipsiz 3 şarkının, ücretsiz olarak şekilde kliplendirileceği ve Türk sanat müziğine katkı amaçlı sanatçılara armağan edileceği açıklandı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR