Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Gastronomi Pazar 10 Aralık 2023 18:14

GELENEKSEL TATLARI MODERN DOKUNUŞLARLA BULUŞTU

Elexus'ta, Kıbrıs'ın yerel lezzetlerini keşfetmek için unutulmaz bir gastronomi buluşması gerçekleşti. Elexus Hotel'de Executive Şef Veli Bayraktar ve Şef Memet Özer rehberliğinde, yöresel malzemelerle geleneksel tatlar modern dokunuşlarla bir araya geldi.

Geleneksel Tatları Modern Dokunuşlarla Buluştu

Elexus Hotel & Resort & Spa, Girne’nin ev sahipliğinde gastronomi buluşması gerçekleşti. Elexus Executive Şefi Veli Bayraktar ve ünlü Şef Memet Özer'in rehberliğinde gerçekleşen etkinlik, yerel lezzetlerin inceliklerini keşfetme fırsatı sunarken, konuklara unutulmaz bir deneyim yaşattı. Executive Şef Veli Bayraktar ve Şef Memet Özer'in uzmanlığıyla, Kıbrıs'ın yöresel malzemeleri ve yemek kültürü katılımcılara en ince ayrıntısına kadar aktarıldı. Etkinlik boyunca yerel malzemelerle hazırlanan geleneksel tatlar, modern dokunuşlarla buluşarak katılımcılara özgün bir lezzet deneyimi yaşattı. Şeflerin hazırladığı menü, günümüz tatlarını klasik tariflerle harmanlayarak lezzet şöleni oluşturuldu. Etkinlikte glutensiz beslenme sistemlerinin vazgeçilmezleri kinoa ve teff de menüde yer alarak günümüzün beslenme alışkanlıklarına dokundu.

Kıbrıs Mutfağı Elexus’ta  Bir Araya Geldi

Kıbrıs'ın önemli protein kaynaklarından Garavolli ve Ada Salyangozu gibi yerel lezzetler, modern sunumlarla başlangıçlara eşlik etti. Sakatatların baklava yufkaları arasında sunulması ise adanın kendine özgü tatlarının buluşmasıydı. Ayrıca zeytinyağının farklı bir işleme tekniğiyle çorba formunda sunulması, geleneksel lezzetlerin yaratıcı bir şekilde yorumlanışını gözler önüne serdi. İstakozun lezzeti ise, özellikle Bisque tekniğiyle hazırlanan sosla damaklarda unutulmaz bir tat bıraktı. Deniz ürünlerinin özenle pişirilmesi, Ada'nın deniz kültürünü yansıttı. Kaya Levreği ve islendirilmiş midye, farklı pişirme yöntemleriyle misafirlere sunuldu.

Kuzu etiyle ayrı ayrı pişirilerek sunulan molehiya, kendine özgün lezzeti ve dokusuyla damaklarda iz bıraktı. Beş çikolata katmanında harnup lezzetleri kremayla buluşturulduktan sonra kakule ve bal kabağı eklenerek, yoğun harnup tadını dengeledi. Menüde yer alan Kaz ciğeri ise truff çikolata ve fındık parçalarıyla dondurularak sunuldu.  Elexus Executive Şef Veli Bayraktar ve Şef Memet Özer'in rehberliğinde, bu yerel yemeklerin hazırlanma süreçleri ve mutfakta kullanılan yöresel malzemeler katılımcılara detaylı bir şekilde aktarıldı. Etkinlik devamında ise workshop'lar ve tadım oturumlarıyla katılımcılar, geleneksel tatların modern dokunuşlarla buluştuğu bir lezzet şölenine dahil oldular.

Kıbrıs Türk Mutfağında Akdeniz Esintisi 

Elexus’ta dünya mutfaklarının yanısıra Kıbrıs mutfağının lezzetlerinin sunulması için de çaba gösterdiklerini belirten Şef Veli Bayraktar “Mutfak ve mutfak kültürü, turizm destinasyon tercihindeki en çekici unsurlardan biri. Bir ülkedeki bölgenin hatta bir yörenin özgün yemeği ve lezzeti turizm gastronomisi için büyük önem taşıyor. Kıbrıs Türk mutfağı, Akdeniz ve adadan yüzyıllar boyunca geçmiş farklı kültürlerin mutfaklarıyla harmanlanmış çok zengin bir mutfaktır. Kıbrıs'ın zengin mutfak kültürünü konuklarımıza en özel şekilde sunabilmek için bu etkinliği düzenledik. Katılımcılarımızın hem yerel tatları keşfetme hem de mutfakta yeni deneyimler kazanma şansı bulduğu bu etkinliğin başarısı, Kıbrıs'ın eşsiz lezzetlerini tanıtmaktaki kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyuyor.” dedi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR