Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Gastronomi Çarşamba 08 Kasım 2023 15:28

GTD, GASTRONOMİK MARKA KENT YALOVA'YI KEŞFETTİ

Sabah 09:00'da Coffe Chef'te yöresel ürünlerle hazırlanmış kahvaltı ikramı ile başlayan gezimiz daha sonrasında 2500'den fazla kuşun yaşadığı Yalova Hersek Lagünü Kuş Gözlem noktası ve binlerce tohumun yetiştirildiği Tıbbi Aromatik bitkiler bahçesini geziyle devam etti.

GTD, Gastronomik Marka Kent Yalova'yı Keşfetti

Gezide bize eşlik eden Sayın Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Altınova Belediye Başkanı Sayın Metin Oral, GTD üyeleri, Turizm sektör temsilcileri ve Basın mensupları ile ürünler hakkında bilgilendirme yaparak gezimizin ilk turunu tamamladık. 

 Sayın Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya Yalova'nın kendine has coğrafi işaretli ürünlerinin olduğunu ve bu ürünlerin Türkiye pazarında hak ettiği yere gelmesi için hep beraber el birliği ile çalışmamız gerektiğini belirtti. 

 Sonrasında konuşan Altınova Belediye başkanı Sayın Metin Oral ise, Birçok noktada çeşitli alanlar oluşturulduğundan bahsetti. Önümüzdeki yıllarda giderek artan talep ile yatırımların hızlanacağını belirtti.

 Geziye daha sonra;

 Yürüyen Köşk

 Termal kaplıcalar ve

 Limak Thermal Hotel'de yöresel ürünlerle hazırlanan zengin menülü öğle yemeği ile devam edildi. Sonrasında Sanayi ve Ticaret Odası ile sektör için geliştirilen proje ve Yalova Gastronomi Günü Sempozyumu gerçekleştirildi. Panelde başta Gürkan Boztepe olmak üzere Turan Eselioğlu, Yalova Uygulama Oteli Şefi Ferit Usta, Hasan Soygüzel, Yılmaz Boz, Hüseyin Kurtoğulları ve Efsun Dindar gibi değerli konuşmacılar soruları yanıtladı.

 GTD Yön. Kur. Başkanı Gürkan BOZTEPE; Bu yıl ilk defa yapılan Sanayi ve Ticaret Odası sempozyumu toplantısı ile Gastronomi  sektörüne yeni bir soluk kazandırmayı ve sınırları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

 Yalova Valiliğince gerçekleştirilen bu sempozyumda konuşmacılardan Plantur Başkanı Hüseyin KURTOĞULLARI, Türkiye’nin Gastronomi alanında turizm gelirinin artması için Valiliklerin, Ticaret ve sanayii odalarının yurt içi ve yurt dışı kurumlarla yapılan iş birliklerinin önemine dikkat çekti. ‘’Önümüzdeki yıllarda Gastronomi  turizmi sektörünün dünya ekonomisindeki yerinin çok daha artacağını öngörüyoruz'' dedi. Paydaşlar arasında sinerjinin yakalanması açısından bilgilendirme   toplantılarının çok etkili ve önemli olduğunu düşündüğünü ekledi. 

 Gürkan Boztepe, “Rekabet gücümüz, dünyaya hızla uyum sağlayan bakış açımız ve vizyonumuz sayesinde sınırları aşacağımıza inanıyoruz. Gastronomi Turizm sektörüne iş birliklerinin ve ortaklıkların kurulmasını cesaretlendirirken, yeni destinasyonlar ile kültürel deneyimler hakkında fikir alışverişleri yapacağız” dedi. 

 Boztepe, Türkiye dünyanın birçok noktasından gelen üreticilerin bir araya geldiği toplantıda katılımcılara ve konuşmacılara teşekkür ederken, Yalova Valisi Sayın Hülya Kaya da toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayarak, GTD önderliğindeki toplantının sektöre yeni bir sinerji getirmesini beklediklerini belirtti.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR