Dolar $
32.2
%-0.2 -0.06
Euro €
35
%-0.41 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4093.66
%-0.02 -0.98
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | İŞ DÜNYASI Perşembe 09 Mayıs 2024 17:58

GÜÇLÜ ÇÖZÜMLERİYLE ASCENDUM MAKİNA LİDERLİĞİ BIRAKMIYOR

ASCENDUM Makina, 17-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda güçlü makinaları ile adeta gövde gösterisi yaptı. Fuarda Volvo'nun en güçlü ekskavatörlerinden olan yeni 50 tonluk Volvo EC500 görücüye çıkarken, Volvo L220H lastikli yükleyici ve Metso LT106 mobil kırıcı yoğun ilgi gördü.

Güçlü çözümleriyle Ascendum Makina liderliği bırakmıyor

Doğal taş ve mermer sektörünün ileri gelen firmaları 17-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda buluştu. Doğal taş sektörünün dünyadaki önemli fuarları arasında gösterilen organizasyonda 1014 firma yerini aldı. Blok mermer alanında farklı türlerde 1500'e yakın blok doğal taş sergilendi. Bu yıl 29’uncusu düzenlenen fuarda, mermer ocaklarında fark yaratan katma değeriyle ASCENDUM Makina’nın standı ve Volvo İş Makinaları bu yıl da ilgi odağı oldu.

Volvo’dan yeni nesil ekskavatör

Fuar boyunca kalabalık bir ekiple ziyaretçilerini ağırlayan ASCENDUM Makina’ya ilgi oldukça yüksek olurken, stantta birçok sektörde fark yaratan ve verimliliği artırmak için tasarlanan Volvo iş makinaları sergilendi. En çok ilgiyi ise maden, doğaltaş, inşaat, yol yapımı, kamu hizmetleri, taş ocakçılığı ve agregalardan tarım ve çevre düzenlemesine kadar en zorlu uygulamalar için benzersiz çözümler sunan yeni 50 tonluk paletli ekskavatör Volvo EC500 gördü.

Volvo EC500’ün operatörlerin işlerini daha konforlu, daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli bir şekilde tamamlamalarına yardımcı olduğunu söyleyen ASCENDUM Makina CEO'su Tolga Polat, fuarda lansmanı yapılan bu yeni ürünün sektöre birçok yenilik getirdiğini söylüyor: “Volvo EC500, yüksek çözünürlüklü yardımcı pilot ekranı, 360 derecelik kamerası, ısıtmalı-soğutmalı operatör koltuğu, daha düşük devirde daha yüksek güç üreten Volvo motor, elektro hidrolik sistem, anahtarsız motor çalıştırma, kablolu ve kablosuz akıllı telefon şarjı, yeni çalışma modu anahtarı gibi özellikleri ile ön plana çıkıyor..”

Güçlü çözümleriyle Ascendum Makina liderliği bırakmıyor

Mermer sektöründeki öncü rolünü 29. Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda gözler önüne seren ASCENDUM Makina, aynı zamanda mermer için özel olarak geliştirilen Volvo L220H Block Handler lastikli yükleyiciyi ve fark yaratan özellikleriyle sektörün yıldızı olan Metso LT106 mobil kırıcıyı tanıttı. Volvo L220H’ın güçlü motor, ikinci nesil OptiShift sayesinde yüzde 15'e kadar daha fazla yakıt verimliliği sağladığını belirten Polat, ürünün diğer özelliklerinden şöyle bahsediyor: “Volvo L220H lastikli yükleyicimiz, yeni tasarlanan “Block Handler” paketiyle satışa sunuluyor. 1500 kg’lık arka ağırlığı sayesinde daha büyük mermer bloklarının kaldırılmasına olanak sağlıyor. Aynı zamanda tersinir fan özelliğiyle en tozlu ortamlarda bile motor performansını üst seviye çıkarıyor.”

Marble 2024’ün bir diğer gözde ürünü olan Metso LT106, kompakt boyutları ve paletler üzerinde hareket kabiliyeti ile şantiye içinde nakliye ve ilk kurulum maliyetlerinden tasarruf sağlıyor. Metso LT106’ın taş ocaklarının performansını en üst seviyeye çıkardığını vurgulayan Polat, performans ve tasarrufun bir arada olduğunu söylüyor: “Metso LT106, motor yerleşimi ve kompozit volan muhafazaları gibi yeni tasarım özellikleri ve geniş servis platformları ile işletim maliyetlerini azaltırken mümkün olan en yüksek değeri yaratıyor.”

“Müşterilerimiz sürdürülebilirliğe önem veriyor”

Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nı da değerlendiren Polat, fuarın sektör açısından çok önemli olduğunu anlatıyor: “Fuar bizim için çok iyi geçti. Yeni ürünlerimizi sektöre kazandırmaktan dolayı çok mutluyuz. Bize ilgi gösteren tüm ziyaretçilerimize teşekkür ederiz.” ASCENDUM Makina’nın sektörde bu kadar güçlü olmasının altında yatan en önemli sebeplerden birinin orijinal yedek parça temini ve tecrübeli satış sonrası hizmet olduğunu vurgulayan Polat, gerçekleştirdikleri tüm hizmetleri ziyaretçilere aktardıklarını söylüyor: “Biliyoruz ki müşterilerimiz uzun vadeli yatırımlara ve sürdürülebilirliğe önem veriyor. Biz de tüm ziyaretçilerimize Orijinal Volvo Yedek Parçaları ve Satış Sonrası Hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgiler vererek operasyonlarını nasıl kesintisiz bir şekilde sürdürmelerine destek olduğumuzu aktardık. Gelecek sene tekrardan görüşmek üzere.”

Sektöre damga vurmaya devam ediyor

Ekonomiye sağladığı katkı ile Türkiye için önem taşıyan mermer ve doğal taş sektöründe Volvo’nun gücü her geçen yıl geliştirdiği teknolojilerle daha fazla hissediliyor. Bu yıl düzenlenen Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda ise bu gücünü tekrar tescilledi. Ziyaretçilerin ilgi odağı olan ASCENDUM Makina, sağladığı satış sonrası destek ve yedek parça hizmetleriyle her daim güven tazeliyor. Gücü, sağlamlığı, dizaynı, yüksek güvenliği, konforu ve en önemlisi üstün performansıyla öne çıkan Volvo İş Makinaları fuarın en çok konuşulan ve ilgi gören çözümleri oldu.

ABONE OL