Dolar $
32.51
%0.09 0.03
Euro €
34.84
%0.31 0.11
Sterlin £
40.97
%0.47 0.19
Çeyrek Altın
3936.57
%-1.23 -48.24
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Salı 16 Nisan 2024 23:00

HAGARİ: IDF GÜÇLERİ TÜM ARENALARDA KONUŞLANDIRILDI VE İSRAİL'İ SAVUNMAYA DEVAM EDİYOR

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tümamiral Daniel Hagari, Hava Kuvvetlerinin, dün gece stratejik ortak ülkelerle birlikte İran'dan İsrail'e yönelik onlarca hava tehdidini başarıyla önlediğini belirtti.

Hagari: IDF güçleri tüm arenalarda konuşlandırıldı ve İsrail'i savunmaya devam ediyor

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Hagari, Hava Kuvvetlerinin, dün gece stratejik ortak ülkelerle birlikte İran'dan İsrail'e yönelik onlarca hava tehdidini başarıyla önlediğini açıkladı.

Düzinelerce Hava Kuvvetleri uçağının, ülke semalarını koruma göreviyle gökyüzüne konuşlandırıldığını ve insansız uçakları ile seyir füzelerini başarıyla önlediklerinin altını çizen Hagari, şu ifadelere yer verdi:

"Yüzlerce fırlatma arasından yalnızca birkaç roket İsrail topraklarına isabet etti ve Hermon bölgesindeki ulaşım rotası ve eksen yakınındaki Nabatim üssündeki altyapıya yalnızca küçük hasar verdi. Nabatim üssünün işlevi etkilenmedi, uçaklar gece ve gündüz bile kalkış ve iniş yapmaya, savunma ve saldırı görevlerini yerine getirmeye devam etti. IDF güçleri tüm arenalarda konuşlandırılmış, hazırlıklı ve İsrail Devleti'ni savunmaya devam ediyor."