Dolar $
32.47
%0.27 0.08
Euro €
34.74
%0.3 0.1
Sterlin £
40.57
%0 0
Çeyrek Altın
4078.18
%0.56 22.61
SON DAKİKA
ÇALIŞMA YAŞAMI VE SENDİKALAR Pazartesi 21 Şubat 2022 07:49

MİGROS'LA ÇALIŞANLAR ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI

Çalışma şartlarını protesto eden Migros işçilerinin eylemi Pazar günü geç saatlerde sağlanan mutabakatla sonuçlandı. Ahbap Derneği kurucusu Haluk Levent'in arabuluculuğunda gerçekleşen son görüşmelerde "tüm sorunların çözüldüğü" açıklaması yapıldı.

Migros'la çalışanlar arasında anlaşma sağlandı

Maaşlarında zam ve işten çıkarılan 257 çalışanın işe iadesini talep eden Migros işçilerinin son eyleminde yaşananlar kamuoyunda büyük ses getirdi.

Migros marketlerin sahibi Tuncay Özilhan'ın evinin önünde yapılan protestoda polis 100'e yakın işçiyi gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan işçilerden Gülabi Aksu'nun fotoğrafı sosyal medyada en çok paylaşılan fotoğraflardan olmuştu.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz işçileri Sendikası, mutabakatla ilgili, işe geri alım, ücret artışı, prim ve işçi sağlığı konularında anlaşma sağlandığını duyurdu.

Pazartesi için yeniden Tuncay Özilhan'ın evinin önü için yapılan eylem çağrısı da iptal edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden de kelepçeli işçi görüntülerine ilişkin açıklama yapıldı ve "basına yansıyan kelepçeli görüntüler bizleri de derinden üzmüştür" denildi.

Açıklamada, kelepçeli gözaltının incelendiği de kaydedildi.

Migros ne açıklama yapmıştı?

Migros yaşanan gözaltıların ardından yaptığı açıklamada, prim dahil tüm çalışanların maaşlarına ortalama yüzde 54 artış yapıldığını belirterek, kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini iddia etti.

Şirket, "Sadece %15'i asgari ücret seviyesinde olan brüt ücretlere %39, ayrıca primler dahil %54'lük bir artış yapıldığı tüm çalışanlarımızca da görülmüştür. Bu artış toplum algısını istismar ederek yapılan beyanların zaten çok üzerindedir. Gelinen noktada kanunsuz eylemleri sürdüren bu kişilerle yol ayrımına gitmenin, gıda tedarikinin devamlılığı için artık zorunlu olduğunu kamuoyuna üzülerek bildiririz." demişti.

İstanbul Esenyurt'taki Migros deposunda çalışırken kendilerine yüzde 8'lik zam yapıldığını belirten ve bu kabul etmeyen Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işçiler, işten çıkarılmıştı.

Gözaltına alınan işçilerden Gülabi Aksu'nun bu fotoğrafı sosyal medyada en çok paylaşılan fotoğraflardan oldu

Migros'un Türkiye genelinde yaklaşık 3 bin mağazası bulunuyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR